Kamp ČIKAT na Lošinju među najboljima na svijetu

Objavljeno 22.01.2019 - Vijesti

Kamp ČIKAT na Lošinju među najboljima na svijetu

Lošinjski kamp Čikat primljen je u probrano društvo Leading Campings of Europe te tako postao 40. član elitnog udruženja najboljih kampova Europe, objavljeno je na 51. izdanju jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova, CMT u Stuttgartu. Uz to, projektu kampa „Sigurno kampiranje u kampu Čikat” dodijeljena je nagrada glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC za inovativni proizvod 2019. godine. Ovogodišnja priznanja potvrda su uspješnog niza međunarodnih nagrada, od koji je posljednja prije Stuttgarta, nagrada DCC Europapreis 2018 Kamping kluba DCC (Deutcher Camping Club).

Činjenica da se u udruzi Leading Campings in Europe nalazi tek 40 kampova, dovoljno govori o zahtjevnim kriterijima koje je potrebno zadovoljiti za ulazak, ali i prednostima koje članstvo donosi. Europsku udrugu Leading Campings in Europe (LCE), su 1994. godine osnovali vlasnici ponajboljih kampova kako bi zajedničkim nastojanjima i razmjenom iskustava doveli kvalitetu usluge u kampovima do vrhunca. LCE okuplja najkvalitetnije europske kampove čiji su prioriteti vrhunska usluga i osoblje, stalno unaprjeđenje ponude te iznimna ekološka svijest.

„Ulazak u sam vrh europskih kampova predstavlja veliko priznanje, ali ujedno nam daje još više motivacije i osnažuje naša nastojanja da kamp Čikat učinimo boljim i ljepšim. Biti član ovog elitnog društva sjajna je prilika da usmjerimo dodatne napore i ulaganja kojima ćemo jedinstveni kamp Čikat, i istoimenu šumu u kojoj se nalazi, predstaviti što većem broju domaćih i stranih turista.“, rekao je Dean Jakovljević, direktor Jadranka kampova.

Projekt „Sigurno kampiranje u kampu Čikat“, kojem je dodijeljena nagrada za inovativni proizvod 2019. godine, u svom fokusu ima održivo upravljanje šumom kampa Čikat. U sklopu tog procesa popisana su sva stabla na području kampa te je svako stablo dobilo dijagnozu prema kojoj je tretirano na odgovarajući način. Uz to, djelatnici kampa nova stabla sade u društvu gostiju, a gosti također mogu i usvojiti stablo te time pridonijeti očuvanju šume i svoje najdraže destinacije za odmor.

Kamp Čikat dio je tvrtke Jadranka kampovi u okviru Grupe Jadranka, koja na otocima Lošinju i Cresu uspješno posluje već 70 godina. Kamp se prostire na 40-ak hektara u istoimenoj uvali okruženoj gustom borovom šumom te je idealan za obiteljski odmor i uživanje. Uz to, kamp Čikat nosi titulu „prijatelja djece“ koja svoj zabavni odmor mogu provesti u family fun parku Pepé, dok su za nešto starije u ponudu brojni sportski i zabavni sadržaji u prostranom Aquaparku, prvom takvom na hrvatskim otocima. Osim kampom Čikat, tvrtke Jadranka kampovi i Kamp Slatina upravljaju s još tri kampa – Bijar, Baldarin i Slatina, čiji ukupni smještajni kapaciteti mogu primiti 9.300 gostiju

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama