Kazališna predstava “Kao na nebu” u Opatiji

Objavljeno 04.04.2018 - Zabava

Kazališna predstava “Kao na nebu” u Opatiji

Predstava „Kao na nebu“ u režiji Renea Medvešeka nastala je prema švedskom kino-hitu Kaya Pollaka nominiranom za nagradu Oscar za najbolji strani film.

Priča je to o Danielu, međunarodno uspješnom dirigentu koji se, zasićen i izmoren dugogodišnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća u svoje rodno mjesto, u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima i Daniel prihvati ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. Kroz rad s njim zbor će se razvijati i rasti, ali novostečena sloboda njegovih članova i nastojanje da „pronađu svoj glas“ neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku.

„Kao na nebu“ pripovijeda o zajedništvu i stvaranju homogene grupe ljudi / izvođača iz naoko posve raznorodnih i nepovezivih jedinki (među njima su i žrtva obiteljskog nasilja, mladić s posebnim potrebama, pastorova supruga, korpulentni usamljenik, djevojka kojoj predbacuju promiskuitet…), o moći glazbe i umjetnosti općenito da mijenja ljude i liječi ih, o potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju. „Ja sam ovdje samo došao slušati“, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu…

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna, a za studente i umirovljenike 60,00 kuna (popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija)
Ulaznice su u prodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr
Na dan izvedbe, blagajna se otvara sat vremena prije početka programa na mjestu izvedbe.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama