Kinezi ipak brži od Plenkovićeve vlade….

Objavljeno 24.10.2021 - Gospodarstvo

Kinezi ipak brži od Plenkovićeve vlade….

Izgradnja Pelješkog mosta privodi se kraju. Kinezi će uskoro završiti sa svim poslovima na mostu, ali njegovo puštanje u promet ovisi o dinamici izgradnje pristupnih cesta. Spoj na most sa strane Komarne i nova cesta preko Pelješca, uključujući stonsku obilaznicu, dugi su oko 30 kilometara. Kako sada stvari stoje, most i najveći dio pristupnih cesta bit će završeni prema planu, do početka ljeta iduće godine. No ne i stonska obilaznica.

Iako Pelješki most već izgleda kao da je spreman za prve automobile, i dalje se radi punom parom. Najprije je počelo asfaltiranje.

– Zatim ide postavljanje ograda, postavljanje unutarnje odvodnje, revizionih staza, dakle finalizacija objekta, objasnio je Jaroslav Šegedin iz Hrvatskih cesta.

Iz dana u dan, most je sve bliži svome završnom rješenju. Kineski izvođač radova polako završava svoj posao,a sada je naglasak na pristupnim cestama preko Pelješca. Radovi bi trebali završiti do početka ljeta.

Predstavnici austrijskog Strabaga rade s obje strane mosta, na dionici dugoj 10,5 kilometara. Dva mosta, dva tunela, teren je jako zahtjevan, ali rokovi su, zasad, poštovani.

– U okviru smo plana, znači idu dobro, kako smo planirali sa manjim ili većim odstupanjima koja ne utječu toliko. To se radi o par dana. Ugovor je nama do polovine srpnja, dogodine, rekao je Mladen Marjanović, voditelj projekta za Strabag.

Ukupna dionica preko Pelješca duga je 30 kilometara.

– Trenutna dinamika je predviđena da bi radovi do čvora Prapratno bili gotovi do lipnja 2022. godine. Na taj način stvorili bi se uvjeti da se pusti promet na 24 kilometra dugoj dionici, rekao je Šegedin.

Posljednja dionica, obilaznica Stona, trebala bi biti gotova do konca iduće godine.

Tako se ispunilo proročanstvo, da će prije Kinezi napraviti Pelješki most nego će Plenković sagraditi prilazne ceste….

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama