Klub-knjižara Giardini 2 počinje s aktivnostima

Objavljeno 04.03.2021 - Kultura

Klub-knjižara Giardini 2 počinje s aktivnostima

Klub – knjižara Giardini 2 koja je u vrijeme zimskih pandemijskih mjera, radila samo kao knjižara, započinje sa svojim klupskim aktivnostima. Jedan od najboljih prošlogodišnjih programa, poetsko – glazbena radionica Pop poet koju je osmislila Slavica Ćurković, dobit će u ožujku svoje drugo izdanje. S njom započinjemo, nadamo se, dugu klupsku sezonu. Razmišljajući o tome kako će od svibnja, s dolaskom toplog vremena, biti omogućena nešto veća okupljanja, ekipa Kluba odlučila je tada intenzivirati svoje programe. Na tjednoj razini izmjenjivat će se pulskoj publici već znani programi: Nova knjiga među krošnjama, Klub u klubu, Slavimo pulske festivale. I ove godine, Klub-knjižara Giardini 2, otvorit će svoju Ljetnu pozornicu na kojoj će od 15. srpnja do 1. rujna nastupati naši najpoznatiji pisci, urednici, glumci, scenaristi, kazališni i filmski redatelji, glazbenici. Novost je da će se klupska knjižara u tim ljetnim mjesecima preseliti na otvoreno uz Ljetnu pozornicu i tako oblikovati oazu za Puljane željne knjige i one pasionirane čitatelje koji nam dolaze u goste.

OTVORENE PRIJAVE ZA RADIONICU POP POET vol. 2

Klub & knjižara Giardini 2 pokreće drugo izdanje poetsko-glazbene radionice POP POET vol. 2. Radionica je osmišljena za grupu od deset polaznika/ca. Sastoji se od trinaest susreta, svaki u trajanju od dva školska sata. Prvih šest susreta vodit će cijenjena i nagrađivana autorica Dorta Jagić, koja već dugi niz godina vodi radionice kreativnog književnog stvaralaštva i pisanja poezije. Drugi dio radionice sastoji se od sedam susreta, a održat će se pod mentorstvom mladog pulskog glazbenika i producenta Marina Morosina. Marino će polaznicama i polaznicima pomoći da svoje stihove zabilježe kao audio materijal dopunjen različitim glazbenim efektima koristeći program Ableton. Radionica će se održati u Klubu-knjižari Giardini 2, a prema potrebi i online. Prezentacija autorske poezije u spoju s elektronskom glazbom i digitalnim obradama snimljenoga teksta bit će upriličena u Klubu-knjižari Giardini 2 po završetku radionice.
Prva radionica održat će se 12. ožujka, a prijave traju do srijede, 10. ožujka. Za više informacija javite se putem e-maila klubgiardini2@sanjamknjige.hr ili na broj telefona 099 814 4405.

Autor: Denis Brandeis

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u