fbpx

Kolega odličan sedmi!

Objavljeno 04.02.2024 - Sport

Kolega odličan sedmi!

Nevjerojatan je bio slalom skijaša Svjetskog kupa u francuskom Chamonixu pa je tako pobjedu ostvario Švicarac Daniel Yule, koji je nakon prve vožnje bio trideseti.

Potpuni obrat u Chamonixu se dogodio zbog velike promjene temperature između dvije vožnje. Zbog toplog vremena počeo se topiti snijeg pa su uvjerljivo najlošije uvjete na stazi imali skijaši koji su u prvoj vožnji bili najbolji, odnosno, kao posljednji su nastupali ove nedjelje u francuskom zimovalištu.

Švicarac Daniel Yule tako je odradio odličnu drugu vožnju te izdržao sve napade koji su na njegovo vrijeme imali ostali skijaši. Izdržao je i nalet Francuza Clementa Noela koji je vodio nakon prve vožnje, a Francuzu su bile dovoljne ni gotovo dvije sekunde prednosti u odnosu na Yulea.

Noel je na kraju bio treći, iza sunarodnjaka Loica Meillarda koji je završio kao drugoplasirani.

Dobru startnu poziciju u drugoj vožnji iskoristio je i hrvatski skijaš Samuel Kolega, koji je bio 20. nakon prvog laufa, ali je do kraja napredovao sve do sedmog mjesta. Time se potpuno približio svojem najboljem slalomskom rezultatu ove sezone. Početkom godine bio je šesti u Adelbodenu.

Filip Zubčić je nakon prve vožnje bio na 22. mjestu, a utrku je završio 23.

Nevjerojatno izgleda da je čak 26 skijaša na kraju utrke bilo smješteno unutar jedne sekunde.

Premda je u prvoj vožnji skijao najbolje od svih hrvatskih predstavnika, zbog pogreške i ispadanja drugi lauf nije izborio Istok Rodeš.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama