Kolinda izgubila izbore zbog svojeg ponašanja

Objavljeno 06.01.2020 - Vijesti

Kolinda izgubila izbore zbog svojeg ponašanja

Kolinda Grabar-Kitarović je poražena i više neće biti hrvatska predsjednica. Pobijedio je Zoran Milanović koji je bio jednostavniji i bolji u komunikaciji i nije bio patvoren i teatralan te je djelovao kao iskreniji.

Ona je osvojila 925.764 glasova nakon 99,54 posto obrađenih biračkih mjesta dok je Zoran Milanović osvojio 1.031.204 glasova.

“Drage Hrvatice i Hrvati, hrvatski državljani u domovini i svijetu. Hvala svima koji su izašli, pokazali da im je stalo do Hrvatske. Hvala vam”, rekla je. Prekinuta je pljeskom.

Prvo je zahvalila obitelji: suprugu, djeci, mami i tati.

“Hvala na svoj strpljivosti, potpori i ljubavi ovih godina”, rekla je. Dok govori, plače.

Zahvalila je i HDZ-u te ostalim strankama koje su je podržale.

Prekinula HDZ-ovce u zvižduku u trenutku kada je kazala kako Milanović preuzima vlast.

“Ostanimo ujedinjeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvući je da očito moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsjednik”, rekla je Kolinda.

HDZ-ovci su počeli zviždati.

“Nemojte, molim vas”, prekinula ih je Kolinda.

“Čestitam mu. Ja ni riječ neću reći protiv sljedbenika. Tu sam, pružam mu ruku da pokažem da prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u što sam radila, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost”, rekla je Kolinda.

“Stavljala sam naglasak na naše vrijednosti, Domovinski rat, branitelje i njihove obitelji”, rekla je.

“Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ovo je država krvlju stvorena, ljubavlju nošena i neka tako i ostane”, rekla je Kolinda.

“A vama, dragi hrvatski narode, poruka koju moramo izvući je da smo najjači kad smo zajedno. To smo pokazali u ratu, moramo to pokazati u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima, onima koji gledaju svoje interese, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Nemojte se dijelite. Zahvaljujem i onima koji nisu dali glas meni, nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti”, rekla je Kolinda.

“Nekima možda zajedništvo jest otrcana riječ. Meni nije. Pozivam vas na zajedništvo. Milanoviću želim još jednom zaželjeti svaki uspjeh, to je u interesu naše djece. Ja ću biti tu, tu sam, ostajem u Hrvatskoj, nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti ako sutra odem na deset-petnaest dana odmora, nisam ga imala pet godina”, rekla je Kolinda.

“Preostaje mi završiti doktorat. Gospodine Zoranu Milanoviću, svima u Hrvatskoj i diljem svijeta, želim mir i dobro. Hvala vam”, rekla je Kolinda.

Kolinda je u zadnje dvije godine napravila cijeli niz prevelikih gafova kojima je praktički osramotila Hrvatsku. Nakaradno i neprimjereno pjevanje (cviljenje) na različitim događanjima, upadanje u muške svlačionice nogometašima na različitim prvenstvima, pretjerana gestikulacija tijela, promjena govora u preizražena teatralnost, ne pojavjivanje na mjestima gdje je Hrvatima bilo važno poput Uljanika, , 3 maja, Đure Đakovića, Agrokora. Kolinda je svakodnevno radila gafove poput onoga s Bandićem kada mu je pjevala na rođendanu i donesla mu tortu s državnim simbolima ureda predsjednika države, ili kada je pomilovala osobe koje su joj financirele kampanju. Patitike i spominjanje naših nogometaša poput izraza “Lukica moj mali”, obećavanje da baš sad razgovara s nekim kompanijama u inozemstvu koje će Hrvatima ponuditi 8000 eura da rade iz svoga doma ili izjava da je braniteljima drago što su poginuli za Hrvatsku, srušili su prvo ugled Kolinde u društvu, zatim je postala predmet ismijavanja , a potom su je građani Hrvatske smijenili s mjesta koje obnaša.

Je li ovo i politički kraj Kolinde Grabar Kitarović ostaje na HDZu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama