Konačno pokretanje pitanja povjerenja ministru Lovri Kuščeviću

Objavljeno 04.07.2019 - IzdvojenoVijesti

Konačno pokretanje pitanja povjerenja ministru Lovri Kuščeviću

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red oporbenim prijedlogom za izglasavanje nepovjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću. Potom je uslijedila rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kojim se jasnije normiraju pojedine policijske ovlasti.

– Dnevni red sjednice dopunio sam prijedlogom za pokretanje pitanja povjerenja ministru Lovri Kuščeviću, koji su podnijela 43 zastupnika, izvijestio je zastupnike predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Oporba traži izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću jer je “tijekom obnašanja dužnosti načelnika općine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist”.

Za postupanje ministra uprave kažu da je duboko nemoralno, nedostojno dužnosti koju obnaša i protivno prisezi koju je dao. SDP-ovcima su se u tom zahtjevu pridružili zastupnici HSS-a, GLAS-a, Kluba nezavisnih zastupnika, te zastupnici SNAGA-e Goran Aleksić i Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Vlada je o prijedlogu dužna očitovati se u roku osam dana od dana uvrštavanja prijedloga u saborski dnevni red. Raspravljati i glasovati o povjerenju ne može se prije isteka sedam dana od dana podnošenja prijedloga Saboru, a mora najkasnije u roku 30 dana od dana dostave prijedloga Saboru.

Biti će zanimljivo vidjeti mišljenje HNSa, kluba nacionalnih manjina i Bandićevog kluba jer su baš ti klubovi podložni naglim obratima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u