fbpx

Leo Pavela i župan Komadina odlučni u zaštiti PGŽa!

Objavljeno 11.04.2023 - Vijesti

Leo Pavela i župan Komadina odlučni u zaštiti PGŽa!

U srijedu, 12. travnja 2023. godine u 10.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat), župan Zlatko Komadina i članovi Županijske skupštine PGŽ Leo Pavela ( KIGO platforma) i Damir Pilepić (PGS) održat će konferenciju za novinare na temu novih izbornih jedinica u Republici Hrvatskoj temeljem zaključka Županijske skupštine PGŽ da, za potrebe izrade novog Zakona o izbornim jedinicama, Primorsko-goranska županija bude cjelovita u jednoj izbornoj jedinici, a zaključak će se dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave i Vladi Republike Hrvatske.

Da podsjetimo, Leo Pavela je na zadnjoj županijskoj skupštini inicirao temu o nacionalnim izborima gdje je ustvrdio da je za PGŽ neprihvatljivo da se ponovno nakon 1999. godine ova županija stalno dijeli kada su u pitanju nacionalni izbori!

Naime, prema prijedlogu Zakona demografa Nenada Pokosa s Insituta dr. Ivo Pilar, a koji je, prema riječima Pavele, najbliži Vladi RH, PGŽ bi se podijelila u dvije izborne jedinice. Tako bi Gorski kotar, Bakar, Crikvenica i Novi Vinodolski te Krk i Rab bili u istoj izbornoj jedinici s mjestima od Masleničkog mosta, preko Like i Banovine skroz do Novske, što Pavela smatra nelogičnim i neprihvatljivim. Naglasio je kako je Primorsko-goranska županija jedina županija koja raspravlja o ovoj temi, a u svom je prijedlogu, uz ostalo, sugerirao uvođenje dopunskog i elektroničkog glasovanja, jednaku vrijednost svakog glasa te ujednačavanje nesrazmjera u broju glasača.

Pavela je napomenuo nebrojeno puta da jedna stranka ne može donositi odluku o nečem tako važnom kao što su nacionalni izbori, a jedno od njegovih gostovanja možete pogledati ovdje…

O točki se glasalo pojedinačno, a s većinom glasova usvojen je zaključak da Županijska skupština PGŽ podržava prijedlog da prilikom izrade novog zakona o izbornim jedinicama Primorsko-goranska županija bude cjelovita u jednoj izbornoj jedinici.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama