fbpx

Leo Pavela, kandidat za gradonačelnika Rijeke, želi Vam SRETAN USKRS

Objavljeno 31.03.2013 - Vijesti

Leo Pavela, kandidat za gradonačelnika Rijeke, želi Vam SRETAN USKRS

Uskrs je dan kada se svi skupa zapitamo, gdje se duhovno osjećamo najviše ugodno? Jeli to naša obitelj, prijatelji ili jednostavno odlazak u crkvu na tihi susret s Bogom?

Tko smo mi, imamo li pravo na sreću, zadovoljstvo, mir, blagostanje? Tko uopće najviše vodi računa o nama, a o kome mi najviše vodimo računa? Na koga najviše mislimo, i je li to baš ono pravo? Jesmo li mogli biti stvoreni drugačiji, ljepši, uspješniji, ili je baš to kakvi smo – najljepše?

Pitanja mnogo, a odgovora malo.

Jedno sigurno znamo. Živimo u Hrvatskoj, državi s oko 4.3 milijuna stanovnika. Živimo u  državi za koju znamo da je mlada i teškom mukom stečena. Živimo u državi za koju znamo da nije uštimana baš kako smo mi željeli. Živimo u državi u kojoj su političari, birokrati, mediji i suci uspjeli od inače veselog naroda, stvoriti narod koji je pomalo zbunjen i uplašen jer misli da moral i poštenje više nisu vrijednosne kategorija koje bi trebalo slijediti.

No, poruka Uskrsa nam je opet iznova stoljećima ista. Moral, poštenje, ustrajnost, nada, optimizam, praštanje i skromnost nikada neće izaći iz mode. Svjedoci smo velikih promjena u društvu i novih velikih buđenja. Nikada više neće biti isto kao što je bilo. Kriza je pomogla građanima da progledaju i shvate da postojeći model vladanja onih koji su i doveli do općeg nezadovoljstva više nema nikakvog smisla. U svim upravljačkim porama društva trebaju NOVI LJUDI, NOVE MISLI i sam Uskrs nam ukazuje na novi put, novoga društva.

Kroz zadnjih 20 godina svjedoci smo ulaganja u ceste, sportske dvorane, telekomunikacije, projektnu dokumentaciju,   crkve, vojsku, policiju, birokrate, no onaj običan građanin, koji je nosivi stup Hrvatske, ostao je postrani. U njega nitko nije ulagao. Ostavljen je sam i obezglavljen i od njega se tražilo svake godine sve više. Plati veći porez, prirez, gorivo, komunalije, struju, takse, grijanje, hranu….

Uskrs nam donosi radosnu vijest. Novaca u Hrvatskoj ima dovoljno za sve građane da imaju dostatno za elementarne potrebe u životu. Imamo dovoljno da nitko ne bude gladan, žedan. Imamo dovoljno za obuću, odjeću i školovanje. Imamo dovoljno za elementarne troškove i da svatko ima svoj dom.
Potreban je samo mali korak, dati mogućnost NOVIM LJUDIMA s NOVIM MISLIMA da pokrenu Hrvatsku i da izdirigiraju ovim našim orkestrom na jedan moralniji i pošteniji – radosniji takt.

Želim Vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs uz poruku da je svatko od Vas iznimno važan i koristan društvu. Čuvajte sebe i svoje zdravlje i potičite okolinu u vjeri da bolje sutra dolazi – jer doista dolazi…..

Leo Pavela
kandidat za gradonačelnika Rijeke na izborima 19.05. 2013 godine

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama