fbpx

Leo Pavela: “neprihvatljivo je da smo izgubili 400 000 eura zbog nemara birokracije”

Objavljeno 21.07.2023 - Vijesti

Leo Pavela: “neprihvatljivo je da smo izgubili 400 000 eura zbog nemara birokracije”

Stručno povjerenstvo za dodjelu koncesija na pomorskom dobru ponovno je predložilo Županijskoj skupštini odbijanje ponude te poništenje postupka davanja koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje Luke posebne namjene- brodogradilište na dijelu k.o. Barbat, predio Janići Rab u zahtjevu obitelji Pičuljan.

Rapski ribari i brodogradilište Pičuljan izgubili gotovo 400 tisuća eura poticaja iz EU zbog Povjerenstva za dodjeljivanje koncesija PGŽ-a koje nije željelo niti otići na Rab na mjesto gdje se preko 80 godina grade i uređuju brodovi.
Da se doista željelo pomoći rapskim ribarima i brodogradilištu Pičuljan to se moglo i učiniti, a ovako nam ostaje gorak osjećaj da su birokracija i nemar prema poduzetnicima i gospodarstvenicima glavni razlog odlaska mnogih iz Hrvatske, rekao je županijski vijećnik Leo Pavela na skupštini PGŽa!
Lokalni izbori su za godinu i pol dana te ovo mora biti još jedan motiv više da se poduzetnici počnu uključivati u politiku kako bi mogli i upravljati njome na korist gospodarstva i građana, zaključio je Pavela!
Nakon dugotrajne rasprave i poziva Župana da se uvaži stav Povjerenstva, Skupština je jednoglasno usvojila prijedloge, no uz napomenu da veliki broj vijećnika nije bio za ukidanje koncesije obitelji Pičuljan, no zbog zajedničkog stava županije da se mora dati podrška povjerenstvu i njihovim zaključcima, prijedlog je usvojen jednoglasno!

Sukob Lea Pavele i predstavnika povjerenstva možete pogledati ovdje:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama