fbpx

Leo Pavela novi kandidat za gradonačelnika Rijeke

Objavljeno 27.03.2013 - Vijesti

Leo Pavela novi kandidat za gradonačelnika Rijeke

U središtu Rijeke, neposredno pored Gradskog poglavarstva, Leo Pavela je predstavio svoju kandidaturu pred okupljenim kolegama novinarima. Predstavljeni su plan djelovanja i VIDEO SPOT kojim se skreće pozornost na neuređenost Rijeke i njezinog priobalja.
Plan koji je ponudio Leo Pavela, sažet je u 11 točaka;

 1. Hitno sređivanje RIJEČKOG LUKOBRANA
 2. Hitno uređenje RIVE BODULI
 3. Stavljanje LUKA RIJEKA u funkciju Grada Rijeke i hitno uređenje LUKE BAROŠ u modernu marinu sa svim popratnim sadržajima
 4. SAJAM NAUTIKE organizirati da bude najbolji u Hrvatskoj ( sada je najlošiji i u stalnom padu)
 5. Postavljanje SPOMENIKA RIJEČKIM KAPETANIMA I DIRIGENTIMA, TE TORPEDU
 6. Uređenje PUTNIČKOG TERMINALA da doista postane pomoć putnicima ( turističke agencije, najam automobila, bicikla, skutera, suvenirnica, trgovina, kiosk, mjenjačnica, ugostiteljski objekt)
 7. IZGRADNJA BENZINSKE CRPKE ZA BRODOVE
 8. PROMJENA STRATEGIJE RADA TZ RIJEKA
 9. RIJEČKA ZAOBILAZNICA mora kroz deset plakata početi komunicirati s tri milijuna putnika koji prođu tom dionicom, a u cilju informiranja turista i pozivanja istih da posjete Rijeku.
 10. RIJEČKE BOLNICE (kupnja novih noćnih ormarića, slika, sređivanja toaleta, okolice bolnica)
 11. ANGAŽIRANJE UMIROVLJENIKA ( većina umirovljenika je željna stvaranja i rada i davanja svoga doprinosa gradu Rijeci. Danas Grad Rijeka nije animirao građane treće životne dobi da budu zadovoljni i korisni društvu. Akcijama, “UREĐUJEM SVOJ GRAD” riječki umirovljenici bi pokazali koliko još imaju snage i ljubavi prema svome gradu)

Najuži suradnici Lea Pavele, Igor Lalić – izradio spot za pjesmu i Kristina Dudić, šefica protokola

Leo Pavela je na današnjoj konferenciji za medije kazao da se predstavnici velikih stranaka u Rijeci uglavnom bez straha smiju na njegovu kandidaturu i tvrde da su oni tu već 20 godina i da su već vrlo “snalažljivi” u političkim vodama i načinu kako obećati građanima štošta i dobiti glasove. Predstavnici dosadašnjih politika neformalno tvrde da su građani “ovce koje samo treba šišati” te da građani nikada nisu razumjeli velike brojke i tekstove koje im političari govore. Svi kažu da promjena neće niti biti jer je to jednostavno – TAKO, pa je logično da će uvijek isti političari biti u u krugu za nekakvo političko mjesto.
Leo Pavela, kao dugogodišnji novinar, jednostavno ne misli da je pošteno ono što su do sada napravili političari u Rijeci prema građanima Rijeke, te da Rijeka mora izgledati sređena poput Trsta ili Kopra. Pavela drži da je riječko priobalje najzapuštenije priobalje u Europi, te da se godinama novci građana Rijeke troše bez suvislog plana.
Primjerice, na Riječki karneval 2013. je Grad Rijeka potrošio  500 000 kuna, a za održavanje 2000 socijalnih stanova, Rijeka ima osiguranih 300 000 kuna godišnje, dakle 150 kuna po stanu, što je prava sramota.

Na brod GALEB Grad Rijeka je inicijalno 2009. godine potrošila 780 000 kuna , a danas su se troškovi sve skupa popeli na skoro 7 000 000 kuna. Riječani od ovog projekta nemaju nikakve koristi, i u svih 5 godina, koliko je Grad Rijeka vlasnik ovog broda,  s GALEBOM se nije napravilo – NIŠTA! Galeb nije zaposlio niti jednog Riječana, a s tim novcem je 116 građana Rijeke moglo dobivati godinu dana plaću 5000 kuna.

Leo Pavela kaže da grad Rijeka zaslužuje nove ljude i nove misli te je danas predstavio svoju novu pjesmu kojom ukazuje na zapuštenost grada Rijeke. Pjesma se zove “Rijeko, dolazi novi dan”
link na pjesmu: http://www.youtube.com/watch?v=-eC7Hs3AO1M

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama