fbpx

Leo Pavela počeo s prikupljanjem potpisa za uređenje riječkoga priobalja

Objavljeno 26.04.2013 - Vijesti

Leo Pavela počeo s prikupljanjem potpisa za uređenje riječkoga priobalja

Kandidat za gradonačelnika/novinara Rijeke započeo s prikupljanjem potpisa podrške birača na riječkom Korzu zajedno sa svojim timom.
Potpisi se prikupljaju do 02.05. 2013 godine kada se službene liste s potpisima moraju predati u državno izborno povjerenstvo. Treba prikupiti 1500 glasova, a na štandu će se prikupljati potpisi od svakim danom od 10.00 do 17.00 sati osim nedjeljom.

Prvi dan prikupljanja potpisa protekao je u ugodnom tonu. Mnogi Riječani obišli su štand Lea Pavele te postavljali zanimljiva pitanja. Uređenje luke Rijeka, što je glavni program Lea Pavele,  prepoznat je kao stvarni problem grada Rijeke, a pijesma “Rijeko, dolazi novi dan” prokomentirana je od mnogih sugovornika kao najbolja pjesma za lokalne izbore u Primorsko-goranskoj županiji.
Na štandu Lea Pavele bili su i svi predstavnici ostalih političkih opcija te su se u ugodnom i tolerantnom razgovoru razmijenila iskustva oko samih izbora i prikupljanja potpisa. Svi su se složili da je interes građana za politiku velik, no da se građani koji do sada nisu dali nikome svoj glas boje dati nekome svoj potpis, jer su opečeni od strane različitih političara pa misle da su svi isti – loši.
Postoje i građani koji nikada ne žele nikakve promjene i strastveno navijaju za svoje stranke poput nekog nogometnog kluba, pa bez obzira na stvarno stanje , oni uvijek daju glas “svojima”.
Najveći štand na Korzu je bio onaj od SDPa na kojem se dijelio i besplatni crveni stik za usne. Na štandu Lea Pavele dijelili su se bomboni bronhi kao jasna poruka da se želi građanima da “lakše dišu”.

Plan Lea Pavele je jasan, prvo, hitno uređenje luke Rijeka te postavljanje turističih informativnih ploča na riječku zaobilaznicu. Kroz Rijeku godišnje “protutnja” oko 3 milijuna ljudi, a da o ovome hrvatskom gradu ne znaju – NIŠTA.

Leo Pavela kaže; “cijela Hrvatska, od Osijeka preko Zagreba i Varaždina, od Umaga pa preko Zadra i Splita i sve do Dubrovnika daje nam potporu da konačno uredimo naše priobalje u Rijeci. Primam poruke podrške svakodnevno iz cijele Hrvatske. Hvala svima”

Plan normalizacije grada Rijeke u 11 točaka.

 1. Hitno sređivanje RIJEČKOG LUKOBRANA
 2. Hitno uređenje RIVE BODULI
 3. Stavljanje LUKA RIJEKA u funkciju Grada Rijeke i hitno uređenje LUKE BAROŠ u modernu marinu sa svim popratnim sadržajima
 4. SAJAM NAUTIKE organizirati da bude najbolji u Hrvatskoj ( sada je najlošiji i u stalnom padu)
 5. Postavljanje SPOMENIKA RIJEČKIM KAPETANIMA I DIRIGENTIMA, TE TORPEDU
 6. Uređenje PUTNIČKOG TERMINALA da doista postane pomoć putnicima ( turističke agencije, najam automobila, bicikla, skutera, suvenirnica, trgovina, kiosk, mjenjačnica, ugostiteljski objekt)
 7. IZGRADNJA BENZINSKE CRPKE ZA BRODOVE
 8. PROMJENA STRATEGIJE RADA TZ RIJEKA
 9. RIJEČKA ZAOBILAZNICA mora kroz deset plakata početi komunicirati s tri milijuna putnika koji prođu tom dionicom, a u cilju informiranja turista i pozivanja istih da posjete Rijeku.
 10. RIJEČKE BOLNICE (kupnja novih noćnih ormarića, slika, sređivanja toaleta, okolice bolnica)
 11. ANGAŽIRANJE UMIROVLJENIKA ( većina umirovljenika je željna stvaranja i rada i davanja svoga doprinosa gradu Rijeci. Danas Grad Rijeka nije animirao građane treće životne dobi da budu zadovoljni i korisni društvu. Akcijama, “UREĐUJEM SVOJ GRAD” riječki umirovljenici bi pokazali koliko još imaju snage i ljubavi prema svome gradu)

Tim Lea Pavele napravio je i video spot kojim se ukazuje na vizualni identitet grada Rijeke koji je mnoge ražalostio i potaknuo na dolazak na Korzo i davanje svog potpisa za promjene. Pogledajte i vi video pjesmu “Rijeko, dolazi novi dan” …..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama