fbpx

Leona Popović starta 3., a Ljutić 11.

Objavljeno 10.11.2023 - Sport

Leona Popović starta 3., a Ljutić 11.

U subotu i nedjelju finski Levi bit će domaćin prvih slaloma za Svjetski kup skijašica u novoj sezoni. Među kandidatkinjama za najviša mjesta bit će i hrvatske uzdanice, 25-godišnja Leona Popović i 19-godišnja Zrinka Ljutić.

Ljutić je na prvoj utrci sezone u austrijskom Soeldenu osvojila 14. mjesto, što je njezin najbolji veleslalomski rezultat u Svjetskom kupu i odlična najava za sve ono što slijedi.

Za Popović, koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu u slalomskom redoslijedu u Svjetskom kupu, ovo će biti prvi nastup u novoj sezoni.

Leona Popović ističe:

„Ja obično imam malo veću tremu prije početka prve utrke, ali mislim da se dosta dobro nosim s tim tako da mislim da neće bit nikakvih problema. Nadam se samo što prije ući u natjecateljski ritam i onda se nekako lakše ide. I, evo, jedva čekam početak utrke.“

Zrinka Ljutić dodaje:

„Slalom sam dosta trenirala u dvorani gdje se dosta skupi dobrih zavoja i mislim da mi neće nedostajati naravno dana ni osjećaja. Cilj je dobiti tu neku konstantu, želja mi je doći do prvih sedam u skupini, a od tamo ćemo vidjet , samo prema gore.“

Utrka počinje u 9 sati u subotu, a Leona starta 3. , a Zrinka Ljutić 11.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama