Ljeto na Ljetnoj: “Ivica i Marica”, opera-bajka za sve generacije

Objavljeno 11.05.2021 - Zabava

Ljeto na Ljetnoj: “Ivica i Marica”, opera-bajka za sve generacije

U sklopu programa „Ljeto na Ljetnoj“, Festival Opatija s posebnim zadovoljstvom najavljuje gostovanje opere-bajke „Ivica i Marica“ iz Minimini ciklusa Zagrebačke filharmonije, u subotu, 12. lipnja s početkom u 21:30 sati na Ljetnoj pozornici.


Originalna glazbeno-scenska produkcija „Ivica i Marica“ okupila je prvorazredni tim kreativaca na čelu s redateljicom Petrom Radin koja je priču prema slavnom predlošku braće Grimm, u verziji njemačkoga opernog majstora Engelberta Humperdincka, postavila na nov i aktualan način. Operna diva, mezzosopranistica Martina Tomčić je u ulozi Vještice, dok Zagrebačkom filharmonijom dirigira Dawid Runtz. Koreografiju je osmislio Igor Barberić, kostime Dženisa Pecotić, a scenu Branko Lepen. Prepjev libreta na hrvatski jezik napravio je Hrvoje Banaj.

U ovoj „Ivici i Marici“ vještica ne krade dušu nego umjetnost – otima glazbu i glasove i pritom je opet aktualna jer obilježava za nas posebno izazovno razdoblje u kojem je kultura u egzistencijalnoj krizi. Okrutna Hexe sama sebi plješće i stišće zlatni gumb kad otme štapić dirigentu i utrne glas djeci. Kad instrumenti utihnu, a djeca postaju nijemi zarobljenici čelične krinoline i bivaju pretvoreni u šarene kolačiće, kada duhovno postane materijalno, vještičji smijeh zaori se cijelom dvoranom i zavije u veo orkestralnu šumu. No, svjetlo uvijek postoji i nadjača tamu. Ljudski duh i nepresušna umjetnost nikada ne mogu utihnuti, a snaga se nalazi upravo u onima koji nastavljaju voditi ovaj svijet – djeci, Ivici i Marici“, predstavila je redateljica.

Minimini ciklus Zagrebačke filharmonije, u okviru kojega se realizira ova opera, djeluje s ciljem privlačenja nove publike klasičnoj glazbi, a njihovi programi kod publike su prihvaćeni iznad svih očekivanja. Vjerujemo da će i opatijska publika s oduševljenjem ispratiti izvedbu ove glazbeno-scenske poslastice pod zvjezdanim nebom Ljetne pozornice.

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna, a mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na www.mojekarte.hr. Cijena s popustom za studente i umirovljenike iznosi 60 kuna, a popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija.
Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama.

Autor: Petra Borovac

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama