Lošinj preuzeo priznanje i zastavu za europski otok sporta 2020

Objavljeno 13.12.2019 - TurizamVijesti

Lošinj preuzeo priznanje i zastavu za europski otok sporta 2020

Nakon što je u svibnju ove godine evaluacijska komisija udruženja ACES Europe boravila na otoku Lošinju kad je predstavljena sportska ponuda otoka te svi sportski klubovi i udruge, jučer je u Bruxellesu u EU parlamentu na ACES Europe Gala Ceremony gradonačelnica Ana Kučić preuzela zastavu i priznanje za Lošinj – Europski otok sporta za 2020. godinu.
Uz članove delegacije Grada i Turističke zajednice Malog Lošinja, svečanosti su nazočili i europarlamentarci Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Željana Zovko i Tomislav Sokol.

„Ovo priznanje rezultat je rada svih naših sportskih klubova, pojedinaca, rekreativaca i reprezentativaca koji žive sport 365 dana u godini i na tome smo im zahvalni! Osvajanje ove titule odlična je prilika za pozicioniranje i brendiranje cijelog otoka Lošinja kao sportske destinacije, uz lakšu dostupnost značajnih europskih sredstava za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, odnosno izgradnju nove sportske dvorane, nogometnog igrališta, bazena te biciklističkih staza“, izjavila je prlikom preuzimanja zastave malološinjska gradonačelnica Ana Kučić.

Tijekom svog boravka na Lošinju komisija je dobila uvid u cjelokupnu sportsku infrastrukturu kompletnog otoka, a uz terene, ključno je bilo pokazati kako velik broj otočana različitog uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima što je prezentirano u sportskoj dvorani na Bočacu revijom svih sportskih klubova i udruga koje se profesionalno ili rekreativno bave sportom.

Inače, u Prijedlogu proračuna za 2020. godinu Grad Mali Lošinj je planirao 4,3 milijuna kuna za promicanje i razvoj amaterskog sporta kod građana, rekreativno bavljenje sportom, sudjelovanje klubova na natjecanjima, prvenstvima i u ligama te što veći obuhvat mladih u radu klubova.

Isto tako iz Proračuna Grada financira se upravljanje sportskom dvoranom Bočac, održavanje sportskih igrališta, održavanje sportskih manifestacija i nagrađivanje najuspješnijih sportaša te svjetski kup Downhill, a za 2020. godinu uključeno je i pet kapitalnih projekata – izgradnja nove sportske dvorane, igralište Ilovik, rekonstrukcija i izgradnja sportske infrastrukture, sportsko igralište Veli Lošinj i sportsko igralište Artatore.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u