Lošinjski hotel Bellevue okupio ljubitelje vrhunskog whiskeya

Objavljeno 18.09.2016 - Turizam

Lošinjski hotel Bellevue okupio ljubitelje vrhunskog whiskeya

Nakon serije enoloških Masterclassova na kojima su predstavljena probrana domaća i svjetska vina i etikete, hotelski brend Grupe Jadranka, Lošinj Hotels&Villas zaokružio je predstavljanje svoje enološke i gastro ponude, specijalnom degustacijom whiskyja u hotelu Bellevue u uvali Čikat.
Okupljeni ljubitelji kako ga neki nazivaju „tekućeg sunčevog sjaja“ imali su priliku uživati u čak sedam ekskluzivnih brendova poput Glenkinchieja, Dalwhinnieja, Cardhua, Cragganmore, Lagavulina, Obana i Taliskera. Kroz svijet whiskeya proveo ih je najnagrađivaniji hrvatski barmen i mixolog, Marin Nekić, a uz brojne brendove whiskeya predstavljena je i ponuda cigara renomiranog brenda Camelot.
Podsjetimo, u proteklom razdoblju sklopljena je suradnja s vodećim svjetskim i domaćim vinarijama poput svjetski poznate Sassicaie, Opus One-a, Goriških brda i Benvenutija koji su u sklopu enoloških Masterclassova predstavili svoja vina s posebnim naglaskom na etikete koje nisu prisutne na širokom tržištu. Uz probranu vinsku kartu gosti su imali priliku uživati u vrhunskim domaćim i stranim delicijama koje je pripremio iskusni chef restorana Alfred Keller Boutiqe hotela Alhambra Melkior Bašić.
Posebnost eno i gourmet ponude hotela i vila grupacije Lošinj Hotels&Villas leži u jedinstvenom sustavu nabave namirnica koji se temelji na izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti, ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Tako je uz odličnu suradnju s lokalnim dobavljačima s područja otoka Lošinja i Cresa, Grupa Jadranka ove godine započela suradnju s dobavljačima s područja Istre, Dalmacije, Slavonije i Baranje te danas surađuje sa 60-ak OPG-ova iz cijele Hrvatske. Redom je riječ o obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, čiji proizvodi nose eko certifikate. Na taj način se osigurava opskrba prirodnim i svježim namirnicama koje jamče najvišu razinu kvalitete te se istovremeno pruža potpora malim hrvatskim gospodarstvenicima. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja svojevrsni presedan u hotelskim grupacijama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama