Lučka uprava Rijeka nedovoljno efikasna

Objavljeno 26.12.2015 - GospodarstvoVijesti

Lučka uprava Rijeka nedovoljno efikasna

Da je stanje u luci Rijeka loše nije potrebno nikome posebno objašnjavati. Dovoljno je da običan promatrač dođe u luku Rijeka, pogleda uređenost, infrastrukturi i prebroji brodove i zatim to isto napravi u Trstu i Kopru i sve će mu biti jasno.

U riječkoj luci je i ove godine bilo malo kruzer brodova, Marina Rijeka nije dovršena i nedostaje joj dio infrastrukture. Primjerice, Marina Rijeka nema svoj WC, tuš, svoj free WiFi, servise, recepciju. Da bude žalosnija cijela situacija, u luci Rijeka nema niti obična benzinska crpka za jahte i brodice. Primjerice,  Mali Lošinj ih ima čak dvije!

 

Rijeka ljevičarski lukobran -

 

MOLO LONGO  kakav bi bio u Trstu, Kopru, Zadru ili Splitu neprihvatljiv

Usred luke u Rijeci možete vidjeti kako velikom brzinom pored, i ono malo luksuznih jahti, tutnje traktori koji vuku kontejnere ili lokomotive koje vuku vagone nasred obale. Ovaj transport kontejnera tik uz preskupe jahte podiže prašinu pa se mornar žale da im se jako brzo zaprlja brod, a o glasnoći koju izazivaju prazni kontejneri i o iritantnoj trubi dizel lokomotive koja čeka da joj se makne automobil s pruge da i ne govorimo.

Možda najbolje stanje u luci Rijeka očituje famozni nikad dovršeni riječki lukobran, romantično nazvan MOLO LONGO.

Potpuno je neuređen , devastiran. Na lukobranu se nalazi još uvijek zahrđala pruga, neuređeni asfalt za šetanje, neuređena rasvjeta i nikakav sadržaj za građane , a radi se o jedinoj šetnici u gradu uz more. Klupe za sjesti su poruzinavile, WCa nema, a ploče koje bi trebale biti pozdravne i važne za pomorce i sve one koji dolaze morem u Rijeku na vrhu lukobrana, su najbolja osobna iskaznica gradskog poglavarstva Rijeke i Lučke uprave u Rijeci.

Rijeka je pomorski grad, no ta sa povijest nimalo ne poštuje. Riječka uprava nije dobro iskomunicrala putem medija niti jedan plan koji ima (ili ga nema) tako da KIGO.hr u na svoje redakcijske mailove nije godinu dana dobio niti jedan afirmativan mail kojim bi se građani upoznali sa aktivnostiva vodstva riječke lučke  uprave u uređenju luke u samom središtu grada, a imali su otvorena vrata za suradnju i pomoć u bilo kojem obliku, posebno za nautički dio.

Što na kraju kazati, nego da su nam i dalje Trst i Kopar jedina mjerila u prepoznavanju učinkovitosti riječke lučke uprave, kao i učinkovitosti  Grada Rijeke. Zaslužuju li Riječani bolje??

 

 

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u