fbpx

Lufthanse u štrajku

Objavljeno 06.02.2024 - GospodarstvoIzdvojeno

Lufthanse u štrajku

Putnici na otkazanim letovima Lufthanse neće moći dobiti potrebne usluge u zračnoj luci tijekom štrajka zemaljskog osoblja planiranog za srijedu, priopćio je u utorak njemački zrakoplovni prijevoznik.

– Zbog štrajka, šalteri za ponovne rezervacije nažalost neće imati osoblje, napisala je zrakoplovna kompanija na svojoj web-stranici. Besplatne mogućnosti ponovnog rezerviranja dostupne su putem internetske stranice Lufthanse, korisničke aplikacije i servisnog centra, navodi se.

Karte za domaće njemačke letove mogu se pretvoriti u vaučere za putovanja željeznicom, naveo je zrakoplovni prijevoznik.

Štrajk je u srijedu

Sindikat Verdi pozvao je zemaljsko osoblje Lufthanse na štrajk u srijedu. Bit će pogođene zračne luke u Frankfurtu, Muenchenu, Hamburgu, Berlinu i Duesseldorfu.

Štrajk bi trebao započeti u srijedu u 4 ujutro i trajati do 7 sati ujutro u četvrtak.

Lufthansa očekuje da će 80 do 90 posto svojih letova zakazanih za srijedu biti otkazano i govori o oko 100.000 pogođenih putnika.

Najavljeni štrajk odgovor je na tekuće pregovore o plaćama Lufthansa Grupe za oko 25.000 zaposlenika zemaljske posade Deutsche Lufthanse, Lufthanse Technik i Lufthanse Cargo, među ostalima.

Ponuda poslodavaca u drugom krugu pregovora 23. siječnja odbijena je jer su predložena povećanja plaća ocijenjena preniskima.

Nedavno je u njemačkim zračnim lukama došlo do velikih poremećaja zbog štrajka. Prošlog četvrtka sindikat Verdi je naložio je štrajk sigurnosnom osoblju u nekoliko velikih zračnih luka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama