MADE in CROATIA – električna cestovna čistilica

Objavljeno 15.10.2021 - GospodarstvoIzdvojeno

MADE in CROATIA – električna cestovna čistilica

Priopćenje tvrtke RASCO prenosimo u cijelosti:

Tvrtka RASCO aktivno doprinosi pozitivnim promjenama za čišći okoliš. Upoznajte naše prvo 100% električno radno vozilo proizvedeno u Hrvatskoj – cestovnu čistilicu LYNX Charge
S LYNX -om smo pokazali da ključne funkcije cestovnih čistilica idu ruku pod ruku s odličnim dizajnom. Nakon dvije godine vrlo pozitivnih reakcija profesionalaca u industriji, koji su isprobali našu čistilicu, krećemo u novo održivo poglavlje. 13. listopada 2021. javnosti je predstavljen LYNX Charge – 100% električna cestovna čistilica proizvedena u kompaniji RASCO u Hrvatskoj.

ZAŠTO ELEKTRIČNI POGON
Cijela industrija želi prijeći na čišće načine pogona od onih na fosilna goriva. Vozila na električni pogon su jedna od održivih tehnologija koje je potrebno usvojiti za postizanje tog cilja. A najveći izazov u industriji cestovnih čistilica je osigurati dovoljnu radnu autonomiju za rad tijekom cijele smjene, bez potrebe za zaustavljanjem radi punjenja.

LYNX Charge savladava ovaj izazov na dva načina: prvo, ima jednu od najvećih baterija u svojoj klasi. Integriranje baterije je postignuto bez mijenjanja važnih karakteristika vozila, npr. upravljanja ili kapaciteta spremnika smeća. Drugo, proizveden je da maksimalno učinkovito koristi svaki raspoloživi watt snage.

KAKO SMO TO NAPRAVILI
Idealni radni parametri čistilice s električnim pogonom nisu došli preko noći. Naša električna cestovna čistilica je prošla niz intenzivnih testiranja u trajanju ~1000 radnih sati. Sve do osnovnih detalja, od uključivanja i isključivanja vozila do fino podešenih parametara čišćenja, provjereno je do posljednjeg detalja.

Rezultat je puno više od idealnog zbroja svih dijelova stroja. LYNX Charge je sinonim za sve u što vjerujemo u RASCO-u – izvrsna tehnologija za učinkovit, udoban i siguran rad izgrađena na izdržljivoj platformi.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
LYNX Charge se napaja iz litij-ionskih baterija od 72,5 kWh, s kojima radi i do 8 sati. Operaterima čistilice je tako posao lakši, jer znaju da mogu dovršiti svoju smjenu bez potrebe za ponovnim punjenjem. Ugrađeni punjač snage 22 kW puni bateriju od 0 do 100% u 4 sata, pa je električna cestovna čistilica brzo ponovno spremna za akciju.

Glavni elektromotor pogonskom sustavu daje do 55 kW kontinuirane snage. Ovisno je li stroj u radnom ili transportnom položaju, pogonski pretvarač koji njime upravlja može raditi u načinu kontrole zakretnog momenta ili broja okretaja. Uz to, novi sustav električnog pogona je ne samo čišći i učinkovitiji od dizelskog, već je i tiši i zahtijeva manje održavanja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u