Marin Miletić jedini predstavio i svoje zamjenike!

Objavljeno 01.04.2021 - IzdvojenoVijesti

Marin Miletić jedini predstavio i svoje zamjenike!

Započela je politička bitka za grad Rijeku!
Jučer smo na HRTu mogli gledati prvu emisiju sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Rijeke i već sada može se uočiti tko je od njih najspremniji za preuzimanje funkcije glavnog čovjeka Rijeke!

Najbolji i najspremniji u sučeljavanju su bili Davor Štimac (nezavisni), Marin Miletić (MOST) i Josip Ostrogović (HDZ), a najlošiji dojam su ostavili Nikola Ivaniš iz PGSa koalicijski partner SDP, Zagrepčanka Katarina Peović iz Radničke fronte i Marko Filipović iz SDPa.

Ivaniš i Filipović kao da su zalutali u emisiju. Obojca su obnašali dužnosti zamjenika Obersnela i potpuno je jasno da i oni snose dio krivice za sadašnje stanje u Rijeci gdje svakodnevno gledamo razvaljene kolodvore, razvaljeno riječko priobalje, razvaljena kazališta, kaos oko velikih projekata poput EPK, nesposobnost oko zbrinjavanja otpada, čišćenja grada, nesmanjivanje cijena u ENERGU, lošu organizaciju parkiranja. Navedeni dvojac snosi odgovornost i za preglomaznu birokraciju Grada Rijeke koja je skupa i bacila je grad u velike financijske minuse!

Katarina Peović je potpuno promašila grad u kojem se kandidira i ideologija koju ona javno zastupa je upravo ona koja je Rijeku i do sada stajala razvoja. Peovićka je u emisiji neuspješno pokušala povezati komunističku zvijezdu s razvojem riječkog gospodarstva, ukazala je na to da zna tko se bavi prljavom kampanjom protiv Marina Miletića premontiravanjem njegovih javnih videa te kroz svoje djelovanje nije dotaknula niti jednu temu koje bi pomogle razvoju grada Rijeke. Očigledno je da 15 godina predavanja u Rijeci nije bilo dovoljno za simbiozu s gradom na Riječini u kojem ona želi biti glavna proleterka!

S druge strane, Davor Štimac (nezavisni) je vrlo jasno kazao i Ivanišu i Filipoviću da je i više nego smiješno da baš njih dvojca nude neku novu Rijeku i novu energiju, a što su čekali do sada kad su bili na vlasti. Štimac je objasnio da je vodio do sada i veći sustav nego što je Grad Rijeka te da je i tamo dokazao da je bio uspješan te da KBC Rijeka nije ostavio u minusima.

Josip Ostrogović je bio blag i odmjeren i vrlo je dobro ukazao na sve pozitivne angažmane Vlade RH na investicijama u Rijeci. Može se slobodno kazati da je Ostrogović predstavio HDZ koji vodi Plenković najbolje od svih HDZovaca u cijeloj Hrvatskoj, pa bi Plenković trebao početi razmišljati da Ostrogovića stavi na neke PR funkcije!

Ostrogović je bio vrlo jasan i kod nekih brojeva pa je izjavio da Autobusni kolodvoru u Rijeci izgleda tužno i da je do sada u njega uloženo više od 50 milijuna kuna.

– Od toga čak 13 milijuna kuna išlo je na projektnu dokumentaciju. Prije 10 mjeseci ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je vlastima u Rijeci da pripreme dokumentaciju i da je ministarstvo spremno uložiti u kolodvor 100 postotni iznos, odnosno 85% preko EU fondova, a 15% će ministarstvo. Kaže da se u 10 mjeseci ministarstvu nitko nije javio. Autobusni kolodvor stoji što dokazuje inertnost dosadašnje strukture koja vlada Rijekom, dodao je.

Ostrogović je na kraju emisije skrenuo pozornost da se nije govorilo u emisiji o cijelom nizu važnih tema za razvoj grada, no voditelj emisije mu se nasmijao i rekao da je on prvi put u ovakvom sučeljavanju pa da se navikne da je ovakva razina komunikacije normalna.

Marin Miletić je najduže u kampanji i njega lijeva zadrta ideologija znatno duže napada te mu namještaju kojekakve političke zamke i igrice, poput izvlačenja njegovih strastvenih izjava iz konteksta i potom ih stavljaju na društvene mreže ne bi li izrugivali ovoga kandidata. Miletić je jedini od kandidata koji je snažno predstavio svoje zamjenike te je ukazao da je timski igrač koji će poštivati mišljenje struke.

Miletić se oštro suprotsavio Peovićki i njezinom zagovaranju propalih ideologija te je jasno kazao što misli o najvažnijoj temi Grada Rijeke, a to je proračun i kontrola novaca koju građani daju Gradu Rijeka.
Nakon dubinske revizije, kada uđem u cijelu strukturu grada i kada sve to predstavim široj riječkoj javnosti, onda ćemo sve točno znati. Gdje struka kaže, ja ću tu kolodvor i napraviti, za razliku od drugih kolega, kazao je Miletić.

Miletić je istaknuo da je on otvoren, transparentan, prvi izašao s kandidaturom. Kaže da mu je u kampanji pomoglo oko 600 građana, a da u kampanji iza njega stoji MOST. Na pitanje urednika i voditelja Mislava Togonala bi li volio u Rijeci čuti pjesmu na radiju “Kada umrem zamotajte me u bilo”, rekao je da kao navijač Rijeke i Riječanin to ne bi volio, ali da se on kandidira za gradonačelnika, a ne urednika neke radio postaje. Odgovarajući na pitanje o prijetnjama za dizanjem u zrak Radija Rijeke, ako još jednom puste tu pjesmu, kazao je da “svatko iole razborit u ovoj zemlji treba osuditi svako nasilje”. Mi bismo trebali graditi društvo tolerancije i snošljivosti prema onima koji misle suprotno od nas, a s druge strane, volio bih da se u Splitu i Zagrebu pušta himna Rijeke, kazao je.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama