Matea Jelić olimpijska pobjednica!

Objavljeno 26.07.2021 - IzdvojenoSport

Matea Jelić olimpijska pobjednica!

U neizvjesnom finalu rezultat je na ulasku u posljednju minutu bio 13-13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17-13. Sve do 15 sekundi prije kraja bilo je 21-15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca nogom u glavu uspjela doći do preokreta i kolosalnog uspjeha.

Bio je to dvoboj dviju posljednjih europskih prvakinja u toj kategoriji, aktualne Jelić iz Sofije u travnju ove godine i Williams iz Kazana 2018.

Njezino zlato ipak je najveći uspjeh za hrvatski taekwondo na Olimpijskim igrama. Prije nje bronce su osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008., Lucija Zaninović u Londonu 2012. i Toni Kanaet u ponedjeljak u Tokiju.

Jelić je u svojemu prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee s 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli s 30-9, da bi odličje osigurala 15-4 slavljem protiv Amerikanke Paige McPherson.

Jelić ima samo 23 godine, no iza nje su brojne medalje na velikim natjecanjima. Aktualna je europska prvakinja, bila je i svjetska juniorska prvakinja, osvojila je zlato i na Mediteranskim igrama te slavila na Grand Prix turnirima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u