Meteoalarm za cijelu hrvatsku obalu, Rijeka i sjeverna Dalmacija crveni

Objavljeno 11.12.2021 - IzdvojenoVijesti

Meteoalarm za cijelu hrvatsku obalu, Rijeka i sjeverna Dalmacija crveni

Za cijelu hrvatsku obalu na snazi je meteoalarm za nepovoljne, pa čak i opasne vremenske uvjete. Za područje Rijeke i sjeverne Dalmacije crveni, za zapadnu obalu Istre te srednju i južnu Dalmaciju narančasti. Očekuje se jako jugo i bura s udarima i do 130 kilometara na sat.

Zimski su uvjeti na većini cesta. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jake bure, otežan je promet od Rijeke prema Dalmaciji. Prolazak Krčkim mostom dopušten je osobnim i manjim teretnim vozilima. Od Bakra do Svete Marije Magdalene zabranjen je kamionski promet, a osobnim vozilima dopušteno je do Senja. Jadranska magistrala zatvorena je za sav promet od Senja do Svete Marije Magdalene.

Samo osobna vozila smiju dionicom autoceste A1 (Rijeka-Zagreb ) od Kikovice do Delnica, dok se autobusi i kamioni preusmjeravaju na staru cestu. U Gorskome kotaru pada snijeg, no ceste se čiste i promet teče bez teškoća.
Snijeg pada u Lici, ralice čiste i posipaju ceste

Snijeg nošen jakim vjetrom pada na gotovo cijelom ličkom području. Ima ga i na kolniku pa je potrebno oprezno voziti, a zimske službe neprekidno čiste i posipaju sve ceste. Za kamione s prikolicom i tegljače, zbog zimskih uvjeta, nema nijednog pravca prema Dalmaciji pa su neki zaustavljeni. Paški most zatvoren je za sav promet zbog olujne bure.

– Ima snijega, ali ide se, prolazi se, kaže Ivan, vozač ralice.

– Tri četiri sata sam tu u mjestu, počeo je snijeg i policija me ovdje zaustavila da stanem, da ne mogu dalje, i to je to, rekao je Stjepan, vozač kamiona, Petrinja.

– Zatvorene su sve ceste za kamione, uvedeni su zimski uvjeti, oni trenutno ne voze, ali ceste su prohodne za osobna vozila, objasnio je Ivan Galešić, nadcestar Lika cesta, Korenica.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama