Milanović ne može biti kandidat za predsjednika države

Objavljeno 09.09.2019 - Vijesti

Milanović ne može biti kandidat za predsjednika države

Milanović je ugovorno radio zadnje tri godine s ljudima o kojima ne želi govoriti, plaćao si je minimalac kako ne bi plaćao porezna dobit pa je s time zakinuo državu.

Što je radio Milanović protekle tri godine?

– Interesantno, nisu me to pitali kad sam se kandidirao. U zadnje dvije i pol godine nisam radio za javni sektor, državne firme, za Bandića i Holding, ni za strane vlade. Ono malo što imamo, oko 600 tisuća kuna prometa firme čiji sam vlasnik je u Poreznoj upravi. Nećete nikada naći da sam radio za nekoga tko je vezan za javne jasle. Sve drugo je javno u toj mjeri da netko tko mi želi napakostiti može doći do podataka Porezne uprave i to objaviti, kazao je Milanović.

Predsjedničko lobiranje i sukob interesa

Javna je tajna da se predsjednici bave lobiranjem i gospodarskom diplomacijom. Na navode da je Mesić namještao poslove Milanović odgovara da to nije dobro. “Predsjednik ne može ništa. Predsjednik vodi delegaciju u Turkmenistan. Svaki poduzetnik može naći mjesto u tom avionu ako sam plati kartu. To je sve. Zato je dobro da predsjednik nema ovlasti”, rekao je Milanović. Dodao je kako je Koilnda Grabar-Kitarović izvela “državni udar u svilenim rukavicama” kada je 2015. “formirala vladu u sjeni bez znanja onih koji su pregovarali o parlamentarnoj većini”.

Platežno domoljublje

– Ne mogu govoriti o stvarima koje su ugovorno definirane, ni za Tedeschija, ni za Čermaka, koji ima puno razloga da me ne voli. Dok sam bio premijer imao je dva velika poslovna plana, ništa nije uspio, kazao je Milanović. Potvrdio je da je sebi kao jedinom zaposleniku svoje tvrke isplaćivao minimalac, “jer je plaćao porez na dobit”. “Poštujte zakone. Da sam prijavio na 5 ili 7 tisuća kuna platio bih malo više doprinosa, ali sam platio sav porez na dobit koje je bilo dosta. To su za prosječne ljude veliki novci, a za ljude o kojima pričamo to je bakšiš. Ja sam od toga bolje živio nego kad sam radio u javnom sektoru. Zar bih se trebao osjećati loše? Pa nije me nitko poslao za generalnog konzula u Pečuh s 28 godina bez završenog fakulteta”, dodao je.

Milanović je u emisiji Nedjeljom u 2 bio bahat, nekongruentan, pokazao je da nema pojma koliko ljudi je optuženo za Agrokor i zašto. Milanović nije kazao ništa o tome zašto je SDP ostavio u velikim dugovima po riječima Bernardića, nije mogao objasniti zašto je dobar dio SDPovaca koje je on stvorio otišao iz SDPa , a neki su se okrenuli HDZu i Bandiću.

Što mislite o Komšiću , BIG ŠIT kazao je Milanović!

Svakako dovoljno da se ne može kandidirati za predsjednika države!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama