Milanović se ne boji riječkih SDPovaca jer su upravo oni uništili Rijeku

Objavljeno 06.05.2014 - Vijesti

Milanović se ne boji riječkih SDPovaca jer su upravo oni uništili Rijeku

Zoran Milanović ruši mit o uspješnim riječkim SDPovcima.
Naši izvori tvrde da je upravo Zoran Milanovć prvi prozvao riječke SDPovce za devastaciju toga grada, bilo da se radi u vizualnom ili gospodarskom smislu. Rijeka je u vladavini Linića i Obersnela prošla najgore u Hrvatskoj. Izgubilo se oko 20 000 stanovništva i industrija je uništena. Rijeka svoje priobalje nije uredila i pripremila za nove oblike zarade, a najveći projekti u gradu Rijeci su rađeni vlastitim sredstvima, jer Linić i Obersnel umjesto da su pregovarali sa službenim Zagrebom i da su dobili i financijsku pomoć, onu su stalno izazivali nove ratove i netrpeljivosti i nisu dobili ništa.


Zahvaljujući riječkim SDPovcima u Rijeci je uništen sjam nautike, sva sajamska događanja, Rijeka nije okrenuta moru. Mnoge su zgrade  devastirane i neuređene, autobusni kolodvor ne postoji, turističke atrakcije grada su potpuno neiskorištene. Riječki SDPovci su zaposlili gotovo 440 ljudi u Gradu Rijeka i troše 20 posto ukupnog novca (budžeta Grada) za plaće njihovih djelatnika, što je previše i za riječko gospodarstvo neodrživo. Riječki SDP je kupio i brod Galeb, koji svake godine uzima Riječanima milijune kuna, a od njega nema nikakve koristi.


Svi glavni riječki SDPovci redovito javno ističu da su u jako dobrim odnosima s onima koje ili progoni USKOK ili se sumnjiće za upropaštavanje riječkih poduzeća….dovljno je spomenuti Viktor Lenac, Novi List, Riječku banku, Riječke tržnice, Jadranski pomorski servis, Dioki, Transadriu, INAu itd.
Riječki SDPovci su redovito drski i nemaju nikakvu uljuđenu komunikaciju s medijima, a najgori primjer komunikacije s medijima očituje se baš kroz Linića, Obersnela i Jovanovića koji su primjer i mlađim kolegama, pa ih počesto imitiraju.

Rijeka se nije uspjela urediti poput susjednog Kopra ili primjerice Trsta jer u Rijeci su sjedili puno neuspješniji lokalni političari od onih u Trstu i Kopru.

Riječki SDPovci su godinama više vodili računa daoni sami  imaju visoke plaće, nego da samome gradu i građanima bude bolje i ugodnije. Rijeka je primjera radi, jedini grad u Hrvatskoj koji nema svoj uređeni park ili šetnicu  kojom se roditelji s malom djecom u kolicima mogu prošetati.

Zoran Milanović pripada mlađoj i uljuđenijoj struji SDPa i bilo je potpuno neočekivano da će baš on odlučiti da mu Linić bude “desna ruka” u Vladi.
Slavko Linić pripada onim ljudima kojima kapitalizam, moć i novci daju poseban “gušt” za posao, pa stoga ne čudi da je veliki prijatelj s rastrošnom Marinom Lovrić Merzel i da ju je podržavao do samoga kraja. Linić kaže da sam bira svoje prijatelje, i to je točno, ali njegovi prijatelji govore sve o njemu, a tada i o SDPu.

Ako se Zoran Milanović riješi Slavka Linića , kao i njegovih podržavatelja iz Rijeke, socijaldemokracija će možda krenuti u pravom smjeru, kako u Rijeci, tako i u cijeloj državi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u