Milanović zabranio novom ministru da odgovori novinarima

Objavljeno 13.03.2013 - Vijesti

Milanović zabranio novom ministru da odgovori novinarima

Novi ministar u Vladi RH odmah je shvatio da neće moći govoriti uvijek kad to on bude htio. Ovoga puta Milanović mu je zabranio da objasni novinarima kako je osigurao tri kredita za svoje nekretnine.

Milanović očigledno otvara front s novinarima i pokazuje da ga uopće nije briga što novinari misle.

Nakon sjednice Vlade premijer Zoran Milanović predstavio je novog ministra turizma Darka Lorencina. O njegovim kvalitetama nije govorio, jer, rekao je, životopis imate, a njegova ozbiljna karijera govori da će biti uspješan ministar turizma.

Lorencin je naglasio da će nastaviti ondje gdje je stao bivši ministar Veljko Ostojić te da će to biti veliki zadatak jer je riječ o najbitnijem sektoru u Hrvatskoj. Na pitanje novinara što misli o projektu izgradnje golf terena na Srđu, Lorencin je rekao kako je riječ o projektu koji je prošao javnu raspravu, koji je prihvaćen u prostornom planu uređenja županije i grada Dubrovnika. Projekt možemo samo podržati, naglasio je.

Milanović nije dopustio da se odgovori na pitanje na koji je način novi ministar dobio tri stambena kredita. Ustvrdio je da se time Lorencina unaprijed optužuje za lopovluk. To su komercijalni krediti, koje je Lorencin dobio s kamatama od šest ili sedam posto, kao i ja, prekinuo je Milanović pitanje istaknuvši da novinari sve imaju na papiru. Lorencin ima kuću od 250 kvadrata koju iznajmljuje, a pitanje je ispod granice dostojanstva jer polazi od pretpostavke da su ljudi lopovi, dodao je.


Također je u vezi upita o tome je li bivši ministar turizma Veljko Ostojić prošao sigurnosnu provjeru prije nego je postao ministrom, Milanović istaknuo da ministri ne prolaze sigurnosne provjere niti će to ubuduće činiti. Hrvatska nije policijska država i nećemo to raditi, bez obzira što je bivša vlast kreirala špijunsku industriju, pa se o svima raspitivalo, rekao je Milanović dodavši da se točno zna koji državni dužnosnici moraju proći sigurnosne provjere.

Lorencin je naglasio da će nastaviti ondje gdje je stao bivši ministar Veljko Ostojić te da će to biti veliki zadatak jer je riječ o najbitnijem sektoru u Hrvatskoj. Na pitanje novinara što misli o projektu izgradnje golf terena na Srđu, Lorencin je rekao kako je riječ o projektu koji je prošao javnu raspravu, koji je prihvaćen u prostornom planu uređenja županije i grada Dubrovnika. Projekt možemo samo podržati, pogotovo jer je investitoru rečeno da će projekt biti realiziran, naglasio je.

Na pitanje o svojedobnoj jeftinoj prodaji zemljišta u Istri tvrtki Rockwool, o čemu se vodi sudski postupak, a to se dogodilo u vrijeme kada je Lorencin bio na čelu istarske Agencije za razvoj, rekao je kako je dovođenje Rockwoola želio tadašnji načelnik općine Pićan, a on je kao direktor Agencije samo slijedio njegove zahtjeve. Ugovorom sam obvezao Istarsku županiju da godišnje isplaćuje oko 500.000 kuna općini Pićan, a oni su taj novac morali preusmjeriti na infrastrukturu čitave poduzetničke zone, dodao je Lorencin.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama