Milanovićev ispad načeo koaliciju

Objavljeno 18.03.2013 - Vijesti

Raspada li se koalicija zbog Milanovićevog gafa nad gafovima izjavom da se u Hrvatskoj vodio građanski rat?
Kako saznajemo Umirovljenici i HNS su se pobunili da Milanović ne razmišlja dok daje izjave za medije te da sada svi ispadaju nehrvatski i loši. HNS ima veliki problem jer Vesna Pusić uspješno obavlja svoju funkciju ministrice vanjskih poslova i ovakvim izjavama Milanović ruši i njezin rad.
Umirovljenici kažu da se jasno zna da je Hrvatska vodila obrambeni rat i da nema niti najmanje mogućnosti da je ovaj rat bio građanski.
Milanović umiruje koalicijske partnere s demantiranjem izjave te je počeo poput ostalih političara pojašnjavati što je rekao i da nije mislio tako kako je djelomično i rekao.
Treba kazati da Milanović doista nije mislio da se u Hrvatskoj vodio građanski rat, samo je nespretno oblikovao izrečenu rečenicu. No, ta rečenica može štetiti Hrvatskoj u objašnjavanju događanja iz devedesetih, jer srbijanski političari koriste doslovno svaki gaf da bi dokazali kao je Milošević bio u pravu.
Oporba, branitelji i većina građana u Hrvatskoj su u pravu. Političari moraju imati odgovornost za izgovorenu riječ. Interesi države i nacije političarima Hrvatske moraju biti imperativ, i ako se ikada dogodi gaf vladajućih, isprike i smjene moraju biti trenutačne.

No, je li gaf Milanovića dovoljan za njegovu smjenu?

Odgovor je nažalost , da! Jer, to nije jedini gaf Milanovića u predstavljanju države Hrvatske. Najveći gaf Milanovića je prevara hrvatskih birača u nekoliko razina. Milanovićeva Vlada je digla PDV na 25 %, a gotovo na istom postotku je broj nezaposlenih. Milanović nije poboljšao pravosuđe, borbu protiv korupcije, birokraciju, a cijene svega su otišle u “nebo”. Nekoliko ministara u Milanovićevoj vladi prema građanima su bezobrazniji nego što je ijedan ministar bio u Kosorinoj Vladi.
Milanović je mlad i mora se kazati vrlo neozbiljan za funkciju na koju je došao. Država Hrvatska kao i većina građana Hrvatske su intelektualniji i kulturniji, te bolje govore strane jezike nego većina ministara u Milanovićevoj Vladi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama