Miloševićeva Srbija i ova danas, nema razlike

Objavljeno 28.06.2015 - Vijesti

Miloševićeva Srbija i ova danas, nema razlike

Na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu odlučeno je da će 5. kolovoza zajednički obilježavati kao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe.

Tu je odluku komentirala ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Poručila je kako proslava obljetnice Oluje nije slavljenje stradanja ljudi, nego dana kad je konačno poražena zločinačka politika tadašnjega srbijanskog vođe Slobodana Miloševića.

To je rat koji je započela tadašnja Srbija. Rat u kojem su stradali deseci tisuća Hrvata, Bošnjaka i drugih naroda, pa na kraju i Srba. Svaki izgubljeni život je tragedija, a Miloševićevo započinjanje tih ratova je zločin, istaknula je Vesna Pusić.

Okidač za nove napetosti između srpske i hrvatske politike govor je srpskog ministra Aleksandra Vulina koji je na komemoraciji žrtvama logora Jadovno, Alojzija Stepinca više puta nazvao ustaškim vikarom.

Govor je premijer Zoran Milanović ocijenio neprimjerenim i ne pametnim.

Odnosi Hrvatske i Srbije u stadiju su ozbiljnog sukoba oko pitanja koja su trebala biti riješena. Kako pitanje Domovinskog tako i pitanje 2. svjetskog rata, smatra predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac. Najveće žrve novog sukoba smatra Pupovac biti će manjine, kako Srbi u Hrvatskoj tako i Hrvati u Srbiji.

Srbija još uvijek nije prošla pročišćenje i mnogi u Srbiji misle da su ratovi u devedeetima koje je Milošević pokrenuo bili opravdani.

Najveći problem u Srbiji su mediji, političari i obrazovni sustav koji i dalje potiče nesnošljivost i netrpeljivost prema svim koji ne misle kao i pokojni Milošević.

Srbija je tako postala sama svojim taocem!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama