Ministar pravosuđa Srbije šokirao europu

Objavljeno 13.03.2013 - Vijesti

Ministar pravosuđa Srbije šokirao europu

Ministar pravosuđa (pravde) u Vladi Srbije Nikola Selaković na predavanju koje je održao na Pravnom fakultetu u Beogradu, usred svog govora oteo je od jedne studentice bocu hrvatske vode i bacio je u kantu za smeće rekavši da to čini jer u pitanju nije domaća, srpska voda!

– Pratila sam predavanje Nikole Selakovića, ona su uvijek bila prilično praćena. Odjednom je ušutio, prekinuo predavanje i krenuo prema meni. Nisam znala šta se događa, da bi on u tom trenutkom uzeo moju bočicu hrvatske vode “Jana” i bacio je u kantu za smeće. Svi smo bili u šoku! Očekivali smo obrazloženje ovog postupka, a Selaković je samo kratko prokomentirao da to čini jer voda nije srpska – kaže studentica čija je bočica hrvatske vode završila u smeću.

Ministar pravosuđa Srbije u izjavi za Telegraf potvrđuje da se ovaj događaj odigrao u vrijeme kada je radio kao asistent na Pravnom fakultetu u Beogradu. On, međutim, dodaje da nije bilo nikakvog incidenta i da je samo želio ukazati studentima na neophodnost kupovine domaćih proizvoda.
– Moj odnos sa studentima uvijek je bio fenomenalan. Na tom predavanju sam govorio o tome kako svaki građanin Srbije može pomoći svojoj državi na taj način što će kupovati domaće proizvode. Bacanjem te bočice studentima sam slikovito ilustrirao pokazao kako se pomaže Srbiji –kaže sadašnji ministar pravosuđa/pravde.Pravda na “srpski” način očigledno  nije naletila na odobravanje iz EU i Hrvatske, pa je ministar pravosuđa Srbije imao na tu temu i neugodnosti u Hrvatskoj. Nevjerojatno je da se takav čovjek danas našao u ministarskoj fotelji Srbije, i da baš  on pregovara o nekakvim boljim odnosima Srbije i Hrvatske. U Srbiji je predsjednik države bivši četnik, u Vladi Srbije se nalazi više od pola ministara koji su podržavali ili još uvijek podržavaju politiku Slobodana Miloševića. Pitanje je samo, koliko dugo može preživjeti Srbija u svojem autizmu i hoće li generacije Srba i dalje ispaštati zbog ovakvog neprihvatljivog srbijanskog vodstva.

Na žalost, u Hrvatskoj navedene izjave nikoga ne iznenađuju, no kultura Hrvata i naša pripadnost zapadoeuropskim vrijednostima nam ne dopušta spuštanje na balkansku razinu i reagiranja u tom pravcu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama