MOST prikupio potpise, no je li to istina? GRAĐANI ŽELE UVID U POTPISE!

Objavljeno 19.12.2021 - Vijesti

MOST prikupio potpise, no je li to istina? GRAĐANI ŽELE UVID U POTPISE!

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je kako Most za pokretanje referenduma treba prikupiti 368.446 potpisa.
To je deset posto od 3.684.467 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koliko ih je utvrđeno na dan 4. prosinca kada je počelo prikupljane potpisa.

Na više od 1200 mjesta diljem Hrvatske Most je počeo prikupljati potpise za raspisivanje ustavotvornog i zakonodavnog referendum kojim bi se regulirao rad Nacionalnog stožera i ukinule covid-potvrde. Prikupljanje potpisa je trajalo do 18. prosinca. Referendumom bi se tražilo da se u roku 30 dana ukinu covid-potvrde koje su sada potrebne za ulazak u državne i javne institucije te da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor.

Danas, 19. prosinca predstavnici Most-a daju u medijima oprečne informacije. Dok se Marin Miletić hvali da je potpisa i više nego dovoljno i proglašava pobjedu u stilu njegove neizbježne različitosti od ostataka građana, Miro Bulj, Nikola Grmoja i Božo Petrov su oprezniji u svojim izjavama te svugdje navode da je potrebno pričekati srijedu kako bi se dobili konačni rezultati!

Po prvim informacijama s terena, osigurali smo referendum hrvatskom narodu! Čuvajte svaki potpis i potpisnu listu jer dobro znamo s kim imamo posla, s onima koji su ukrali dva referenduma”, objavio je danas Nikola Grmoja. Sa sličnim su objavama izašli i drugi mostovci.

Most, dakle, istovremeno tvrdi da je prikupljeno dovoljno potpisa, ali i već spominje moguću krađu što je vrlo lukav čin.
Naime, Mostovci znaju da je HDZ percipiran u hrvatskom društvu kao stranka gdje se i laže i krade, i ako Most doista nije uspio prikupiti legalno dovoljan broj valjanih potpisa, iskoristiti će loš ugled HDZa da im se “nakalemi” na leđa još i krađa nad prikupljenim potpisima što bi ustvari ovoga puta mogla biti čista laž, no građani neće moći nikako saznati tko govori istinu, HDZ ili Most!

Jedino rješenje je da HDZ i Vlada RH prikupe potpise, prepišu ih i stave na internet gdje će svatko moći vidjeti tko je potpisao jer potpisivanje nije bilo tajno, nego se organiziralo javno, na javnim površinama , bez ikakve zaštite!

Ukoliko bi izvršna vlast doista našla neku zakonsku prepreku za objavljivanje imena i prezimena potpisnika zbog istinitog informiranja građana, još uvijek se može popis potpisnika staviti na računalo DIPa , i građani bi putem elektroničke pošte mogli zatražiti informacije od DIPa da li se njihovo ime nalazi na popisu ili ne, te je li slučajno netko od popisivača nezakonito koristio osobne podatke nekih građana u korist referenduma.

Sada sve ovisi o ažurnosti rada DIPa!

Ukoliko referendum dobije svoju legalnost pravo sudjelovanja na državnom referendumu imaju hrvatski državljani s navršenih 18 godina. Glasovanje na državnom referendumu obavlja se, u pravilu, na glasačkim mjestima u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske.

Na državnom referendumu odlučuje se većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske, ako za pojedina pitanja Ustavom Republike Hrvatske nije drugačije određeno.

To je još jedan razlog nerazumnosti Mostove inicijative jer je svima jasno da većina građana Hrvatske trenutačno podržavaju HDZ, SDP i MOŽEMO, a navedene stranke su protiv ovog referenduma, no i cijeli niz manjih stranaka je žestoko protiv referenduma, pa je konačni ishod istog i više nego jasan za bilo koga tko se bar iole razumije u politiku i matematiku!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama