MOSTu se prikljućuje sve više zastupnika

Objavljeno 08.10.2016 - IzdvojenoVijesti

MOSTu se prikljućuje sve više zastupnika

Da je politička priča oko MOSTa stabilna i sve jača dokzuje i podatak da se sve više saborskih zastupnika odlučuje za prelazak u MOST ili u klub zastupnika MOSTa.

MOST je završio izbore s 13 zastupnika u Saboru RH, trenutačno je na 15 zastupnika, a postoje i još oni političari koji jesu saborski zastupnici no nisu u MOSTu za sada jer su bili u nedoumici i strahu odmaknuti se od dosadašnjih stranaka zbog vlastite karijere. Kako sznajemo još se ukupno pet zastupnika promišlja za prelazak u MOST što bi značilo da će MOST u budućnosti imati oko dvadesetak zastupnika.

HDZ i Most objavili su kako su se dogovorili da će sastaviti stabilnu vladu. Buduća vlada imat će četiri potpredsjednika, trojicu iz HDZ-a. Mostu bi, prema dogovoru trebali pripasti resori unutarnjih poslova, pravosuđa, uprave i zaštite okoliša i prirode. Jedan potpredsjednik bit će iz Mosta.

“Dogovor između HDZ-a i Mosta realni je odraz volje birača. Zadržali smo ministarstva ključna za reforme i očekujemo da će naši ministri pokrenuti promjene u Hrvatskoj”, izjavio je u Dnevniku 3 izabrani saborski zastupnik i jedan od Mostovih pregovarača Nikola Grmoja.

Na pitanje hoće li Mostovi ministri ostati isti kazao je kako će prednost imati oni ministri koji su započeli posao – ali će o konačnim imenima odlučiti Nacionalno vijeće Mosta. Kazao je kako on sigurno neće ući u izvršnu vlast. Kao moguće ministre spomenuo je Ivana Kovačića, Miroslava Šimića i sadašnju ministricu uprave Dubravku Jurlinu Alibegović.

Potvrdio je kako će Mostov klub imati 15, a možda i više zastupnika (17) kako bi mogli predlagati vlastite zakonske prijedloge. Nije želio je reći o kojim se novim imenima radi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u