Može li Plenković razumjeti što mu Rimac govori?

Objavljeno 28.06.2019 - Gospodarstvo

Može li Plenković razumjeti što mu Rimac govori?

Dokle god Hrvatska izabire profesionalne političare , a ne gospodarstvenike na čelo države upitno je da li oni razumiju što im uspješni gospodarstvenici govore ili ne.

Rimac već jako dugo vremena pokušava uspostaviti partnerski odnos s Vladom Hrvatske no pravo je pitanje kada se bilo kakav sastanak i odradi, da li će biti ikakvih konkretnih rezultata kasnije.

Jedno od razočaravajućih sastanka održan je u svibnju u Rijeci na temu konačno uređenja luke Rijeka i uređenja riječkog priobalja. Predstavnici Vlade RH nisu imali nikakvu pripremu za navedeni sastanak i nikakva saznanja o rokovima uređenja i stavljanja u funkciju luke Rijeka. Plenković je bio obavješten o sastanku no reagiranje je bilo doslovno nikakvo kao i rezultat uređivanja riječke luke.

Danas Mate Rimac premijeru Andreju Plenkoviću i visokim dužnosnicima Vlade predstavlja studiju koju su pripremali dvije godine, te konkretne smjernice i sljedeće korake za privlačenje automobilske industrije u Hrvatsku.

Prezentacija se održava u sjedištu Rimac Automobila nakon razgledavanja pogona i razvojnih ureda.

Na prezentaciji sudjeluju i članovi uprave Hyundaia i Porschea koji dolaze podržati inicijativu Rimac Automobila i podijeliti svoje iskustvo i savjete.

Jedina garancija Rimcu da će se Vlada potruditi u razumjevanju problema jesu strani poslovni ljudi koji neće dobro reagirati ukoliko Vlada zaspe kao i na pitanju luke Rijeka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u