Na Kornatima konačno stabilan internet!

Objavljeno 15.08.2021 - IzdvojenoTurizamVijesti

Na Kornatima konačno stabilan internet!

Kornati su jedan od naših najpoznatijih nacionalnih parkova Hrvatske. Sa svojih 89 otoka zaštićen je još od daleke 1980 godine, no od tada do danas zaštita baš i nije tekla u najboljem obliku.

NP Kornati zarade godišnje cca 7 milijuna kuna , a mnogi restorani zarade i ogroman novac kroz nautičare koji doista mogu potrošiti puno novaca.

Jedini luksuzniji restoran koji odgovara ponudom na hrvatskoj razini je restoran na otoku Ravni Žakan koji ujedno od ove godine ima i stabilni internet za sve koji se nađu ispred otoka.

Hrana je odlična, posluga organizirana i vrlo brza, okoliš je odlično uređen, čak postoje i neke zabavne ponude poput tranpolina, stolnog tenisa, žive glazbe…..

Ove godine nautičari su s oduševljenjem primili informaciju da kod otoka Ravni Žakan ima interneta i uvala je naravno puna brodova!

Svi se slažu da NP Kornati moraju imati svugdje internet jer je internet za nautičare stvar sigurnosti, a ne luksuza. Postavljanje desetak odašiljača u obliku drveta moguć je i u slijedećim godinama bi to trebalo i napraviti.

NP Kornate puno više zagađuju plovila s presnažnim motorima i nikome radi zaštite prirode ne pada na pamet da zabrani prolazak takvim plovilima.

Na Kornatima jesu uočena i zagađenja podmorja starim gumama, bocama plastikom, limenkama koji često stoji neočišćeno i nekoliko godina što je neprihvatljivo za način upravljanja ovakvim nacionalnim parkom pa će županijski vijećnik PGŽa Leo Pavela uputiti Vladi apel za hitnu organizaciju čišćenja Kornata i pomoć u postavljanju internet signala na Kornatima!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama