Na Krvavcu ipak nije bilo nikakve drame

Objavljeno 06.01.2022 - IzdvojenoTurizam

Na Krvavcu ipak nije bilo nikakve drame

S obzirom na zastoj glavne gondole koja na početku 2022. na Krvavcu nije radila jer joj se palio sigurnosni senzor zbog bizarne tehničke pogreške, javnosti se u medijima obratio i vlasnik skijališta Janez Janša ( nije političar), a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Iskreno se ispričavamo svima zbog jučerašnjeg događaja.

Senzor za određivanje snage kružne stege žičare (KKŽ) nekoliko je puta zaustavljao KKŽ na gornjoj stanici oko 14 sati. Kako prilikom pregleda nije pronađena nikakva greška, odmah smo zamijenili senzor, zatim se KKŽ svaki put ručno ponovno pokretao. Istodobno se odlomio manji dio zaštitne plastike pertinax ploče koja je ušla u sklopku za uključivanje KKŽ i tako onemogućila da se KKŽ u jednom trenutku uključi. Iako je senzor zamijenjen, polomljeni dio plastike spriječio je pokretanje KŽŽ-a. Ovo je vrlo netipična pogreška koju je teško brzo otkriti uobičajenim protokolom. Stoga je otkrivanje greške nešto kasnilo te smo u 15 sati odlučili organizirati alternativni prijevoz za skijaše koji su željeli ići u dolinu. Prijevoz osoba odvijao se prema proceduri koja je dopuštena terenom i diktirana je okolnostima. Zbog uske prometnice autobusi ne mogu pristupiti gornjoj stanici KKŽ pa smo koristili sva vozila RTC Krvavec, a u pomoć su se javili i neki mještani koji su svojim vozilima prevezli skijaše na parkiralište Jezerc. Imali smo angažiranih 5 autobusa koji su vozili u kontinuitetu od 15.30 sati, a posljednji putnici su sigurno stigli u dolinu u 20 sati. RTC Krvavec preuzeo je odgovornost za putnike i za to vrijeme sve sigurno dovezao u dolinu, ali je otkrio i kvar te žičara danas nije ometana i radila je sigurno.

Prenapuhane izjave u pojedinim medijima plod su vremena u kojem živimo gdje nitko nema strpljenja i sve se mora dodatno dramatizirati pa je tako bilo i u slučaju s bizarnom stankom rada glavne gondole na Krvavcu.

Treba napomenuti da je Krvavec jedno od najsigurnijih skijališta u Sloveniji te da se sve žičare i glavna gondola redovito servisiraju i kontroliraju. Ovakvi slučajevi česti su na svim skijalištima i uprava Krvavca se dobro snašla u navedenoj situaciji te su učinili jedino što je bilo logično i sigurno. Zaustavili su rad žičare  i osigurali turistima siguran prijevoz do svojih vozila.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u