fbpx

Na Kvarneru ostvareno više od 80.000 noćenja

Objavljeno 01.04.2024 - IzdvojenoTurizam

Na Kvarneru ostvareno više od 80.000 noćenja

Iako je Uskrs ove godine “pao” dosta rano, potvrdila su se očekivanja da turista s početkom predsezone neće biti ništa manje nego lani. Najposjećeniji su Istra i Kvarner, koji su i najbliže našim najvažnijim turističkim tržištima s kojih gosti dolaze uglavnom automobilima.

Da turista nije nedostajalo potvrđuju i u TZ-u Kvarner – unatoč ranom Uskrsu, rezultati su ove godine čak i bolji nego lani.

Na Kvarneru je ostvareno više od 80.000 noćenja. Gosti najčešće biraj hotelski smještaj – bilo je otvoreno 80-ak od 180 hotela na Kvarneru – a onda slijedi privatni smještaj. U vrhu su do sada domaći gosti, ali rekorde ruše Slovenci i Mađari, a na Kvarneru ne nedostaje ni uvijek vjernih gostiju iz Njemačke, Austrije i Italije – ipak smo mi auto destinacija. Najtraženije destinacije su Opatija, otok Krk, ali i nezaobilazna Crikveničko-vinodolska rivijera.

Kvarnerski uskršnji gosti

Uskrsni ponedjeljak i toplo vrijeme izmamili su goste na šetnice uz more. Zbog blizine u Novi Vinodolski rado dolaze upravo domaći.

– Uživamo, razgovaramo, šećemo, curice se igraju i evo, baš nam je lijepo jer je ugodno, toplo, super nam je, kaže Maja iz Varaždina.

– Malo smo se maknuli da dođemo na more, da osjetimo miris mora, kaže Jelena iz Zagreba.

Domaći, ali i strani gosti najviše su punili hotele. Početak je travnja pa se rezultati još zbrajaju. Posjećenost za uskrsne blagdane bila je dobra, zadovoljno ističu hotelijeri.

– Uskršnji vikend, kao i prošle godine, protekao je u maksimalnoj popunjenosti, po nešto boljoj prodajnoj cijeni, za razliku od prošle godine. Ono što je specifično za ovu godinu je da se dobar booking nastavio kroz cijeli uskršnji period školskih praznika, kaže direktor hotela u Novom Vinodolskom Igor Martinčić.

Tražile su se ovoga Uskrsa i postelje u obiteljskom smještaju.

– Puno je bilo vikendaša, Slovenaca i Zagrepčana te, naravno, gostiju koji su došli u privatni smještaj za ovaj blagdanski vikend, kaže direktorica TZ-a Novi Vinodolski Tena Peričić.

Uz klimu i more gosti na Kvarneru traže i dobru hranu koja je ključni dio ponude.

– Fokus nam je najviše na hranu i piće. Imamo predivan restoran i nudimo raznovrsna jela, fine dininge i tako dalje, kaže Melani Masatović, direktorica hotela u Crikvenici.

I crikvenički su hoteli bili popunjeni za Uskrs. Na rivijeri ih je trenutačno otvoreno desetak.

– Ovoga je uskršnjeg vikenda na rivijeri Crikvenica ostvareno oko 8000 noćenja, mahom su to posjetitelji iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije, kaže Steffani Maravić iz TZ-a Crikvenice.

Gostima načelno nismo bili preskupi.

– Najviše ovisi o tome u kojem ste hotelu. Ne mogu reći da je jeftino, ali nije ni tako skupo. Mislim da su cijene umjerene, kaže Gabriela iz Slovačke.

Dobra posjećenost za Uskrs znači i dobru predsezonu, a sljedeći ozbiljniji val gostiju na Kvarneru očekuje se početkom svibnja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama