Na sjevernom Jadranu jaka bura

Objavljeno 22.05.2015 - Vijesti

Na sjevernom Jadranu jaka bura

Jaka bura onemogućava plovidbu sjevernim Jadranom, a otežan je i promet.

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su:
  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
  • dionica autoceste A6 između Kikovice i Delnica i
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga te na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.
 

UPOZORENJE

Mjestimice nevere. Na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana udari NE vjetra od 35-60, u Velebitskom kanalu i do 80 čvorova, do kraja dana južno od Istre će oslabiti. Na sjevernom Jadranu more moguće 5.

SITUACIJA

Plitka ciklona s frontalnim poremećajem sporo se premješta preko Jadrana dalje na istok.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SJEVERNI JADRAN ZA 24 SATA

Vjetar NE od 15-30, u Velebitskom kanalu do 40 čv., prema kraju dana južno od Istre će postupno slabiti, a zatim okrenuti na SE, uz obalu i E vjetar od 10-20 čv. More 3-4, ponegdje moguće i 5 i to uglavnom još tijekom dana prema otvorenome. Vidljivost 10-20, mjestimice zbog kiše smanjena na 4-10 km. Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, mogući su i pljuskovi s grmljavinom te obilnije oborine.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDNJI JADRAN ZA 24 SATA

Na sjevernom i dijelu srednje Dalmacije NE od 15-30 čv., poslijepodne će postupno slabiti, a zatim okrenuti na SE, uz obalu i E vjetar od 10-20 čv. Drugdje SE i SW vjetar, potkraj dana kratkotrajno i NW vjetar 6-16, ponegdje i do 20 čv., a od sredine noći ponovo SE u jačanju na 12-22 čv. More 2-3, na sjevernom dijelu 3-4. Vidljivost 10-20, mjestimice zbog kiše smanjena na 4-10 km. Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, mogući su i pljuskovi s grmljavinom te obilnije oborine.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUžNI JADRAN ZA 24 SATA

SE i SW vjetar, potkraj dana kratkotrajno i NW vjetar 6-16, ponegdje i do 20 čv., još ujutro na kranjem jugu i do 24 čv. a od sredine noći ponovo SE u jačanju na 12-22 čv. More 2-3. Vidljivost 10-20, mjestimice zbog kiše smanjena na 4-10 km. Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, mogući su i pljuskovi s grmljavinom , na sjevernom dijelu i obilnije oborine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama