Najave nesigurne zime ne drže vodu!?

Objavljeno 11.07.2022 - Izdvojeno

Najave nesigurne zime ne drže vodu!?

Ministrica turizma Nikolina Brnjac sastala se u Poreču s predstavnicima velikih hotelskih kuća. Istra bilježi tri posto više dolazaka i noćenja u usporedbi s 2019. godinom. No, dotaknuli su se tema zelene tranzicije, financiranja turističke infrastrukture iz nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te gorućeg problema nedostatka radne snage.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je kako u Hrvatskoj nedostaje radnika, te da se treba vidjeti kako da se ubrzaju određene procedure, pa da se pomogne hotelijerima da zaposle što više osoba.

– Također, dotaknuli smo se i studenata, kojma je još više omogućen rad u turističkom sektoru i naravno, promociji turističkih zanimanja, poručila je ministrica Brnjac.

Dodala je da se samo zajedničkim snagama može odgovoriti na velike izazove.

Veljko Ostojić iz Hrvatske udruge turizma rekao je kako Hrvatsku čeka neizvjesna zima, te neizvjesna 2023. godina.

– Ono što je do sada učinjeno, zadovoljni smo. Međutim, jedno su fizički pokazatelji, a jedno su netto financijski pokazatelji, poručio je Ostojić.

Različita je situacija od sjevera prema jugu Hrvatske.

– Ono što je dobra vijest i veseli je da se jug Hrvatske vraća. Prvih pet mjeseci bilo je dosta teško. Teško je i na kontinentu, naglasio je.

Ovakve izjave u svakom slučaju destabiliziraju sigurnost hrvatskog turizma jer nema niti jednog razloga zašto zima ne bi bila kao što je bila do sada i zašto ljeto 2023. ne bi bilo ljeto kao i godinu dana prije….

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama