Nema odmora za turističke djelatnike u Malom Lošinju

Objavljeno 06.10.2021 - IzdvojenoTurizam

Nema odmora za turističke djelatnike u Malom Lošinju

Iako je početak listopada, nema odmora za tamošnje turističke djelatnike. Turistička slika na otoku vitalnosti odlična je – početak jeseni donio je i bolje rezultate nego pretpandemijske 2019. godine.

Dobra hrana govori sve jezike svijeta, a kada je još poslužena tik uz more, dan ne može biti loš. Ova skupina stranih turista uživa u svim čarima Lošinja.

– Priroda je prekrasna, more kristalno čisto. Prvi sam put u Hrvatskoj i zaljubila sam se u vašu zemlju, kaže Gloria Garcia Hoyo, gošća iz Španjolske.

Nakon doručka otisnut će se i na more, okušati sreću u ribolovu. A kraj rujna sreću donosi i turističkim djelatnicima.

– Danas na Lošinju boravi oko 7 tisuća gostiju, a kumulativno smo na indeksu 85 u odnosu na 2019 godinu s time da je rujan čak nekih 10-ak posto bolji nego što je bio te rekordne godine, kaže Zrinka Masalin iz Turističke zajednice Malog Lošinja.

Predaha nema ni u najvećem lošinjskom kampu.

– Mi smo na 50 posto više noćenja nego prije dvije godine i moramo biti zadovoljni, ističe direktor kampa Čikat Zlatko Vukajlović.

Uz kampove, najtraženiji je privatni smještaj, u hotele se ponovno vraćaju kongresi. No boravak na Lošinju ne bi bio potpun bez posjeta vidikovcu Providenca.

– Čuli smo da je Lošinj prelijep, nismo nikada prije bili tu, malo smo u obilasku ovog morskog dijela Hrvatske, Opatija, Istra, Lošinj, kažu gosti iz Bostona Miroslav i Svetlana.
Točka je ovo koja nudi mnogo više od ionako čarobnog pogleda na lošinjski arhipelag. Iza priče stoji bračni par Katalinić.

– Htjeli smo da kad čovjek dođe, da dozna nešto više, da doživi, osjeti otok, da se opet vrati, da taj Lošinj malo uđe u njega, kažu Ivan i Anita Katalinić iz Tematskog parka Providenca.

I uspijevaju otočani u tome jer, prema podacima Turističke zajednice, na otok se vrati čak 70 posto gostiju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama