fbpx

Nevrijeme nakratko ‘potopilo’ Split

Objavljeno 02.03.2024 - IzdvojenoVijesti

Nevrijeme nakratko ‘potopilo’ Split

Snažno nevrijeme pogodilo je dijelove Dalmacije. Tuča je zabijelila dijelove Splita, a u kratkotrajnom nevremnu pale su velike količine kiše zbog čega su se neke ceste našle pod vodom. Nesvakidašnji prizori stižu i iz Svetog Filipa i Jakova – nevrijeme je zabijelilo to mjesto.

Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom i grmljavinom pogodilo Split
Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom i grmljavinom nakratko je malo poslije podneva u subotu pogodilo Split i njegovu širu okolicu, no, kako se doznaje od dežurnih službi, nije zabilježena nikakva šteta.

Kiša praćena tučom i grmljavinom poslije podneva je ‘potopila’ Split, ali i okolne gradove i mjesta.

Zbog nečistoća u šahtovima uz prometnice jaka kiša u Splitu nije mogla protjecati pa je na nekim gradskim cestama izazvala kratkotrajnu poplavu.

U kratkotrajnom i prolaznom nevremenu u jednom je trenutku jaka tuča zabijelila ceste.

– Ispumpavali smo podrume i garaže na tri lokacije. Najviše štete je bilo na području Mejaša, ali ništa ozbiljno, rekao je Dino Kešar, pripadnik JVP Split.

Nevrijeme zabijelilo Sveti Filip i Jakov

Nesvakidašnji prizori stižu iz Svetog Filipa i Jakova – nevrijeme je zabijelilo to dalmatinsko mjesto.

Cijelu noć padala je jaka tuča praćena grmljavinom i na rivi je bilo i do 30 centimetara leda koji se s ulica čistio i bagerima.

Vatrogasci su imali pune ruke posla jer je srušeno nekoliko dimnjaka, poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća i dio magistrale.

– Evo dogodilo se, stariji ljudi kažu, da se ne pamti. Krupa, velika kiša i grmljavina. Sve se skupilo na mikrolokaciji od crkve do Turnja. Trajalo je oko sat i pol i napravilo je dosta štete, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik općine Sveti Filip i Jakov.

– Na rivi smo čistili, bilo je puno leda, digli smo 30 do 40 korpi leda i obilazili smo, čistili kako je kiša padala, šljunak je dolazio na cestu i bilo je dosta objekata koji su poplavili, ističe mještanin Frane Mrvičić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama