Nevrijeme u Hrvatskoj: tuča u Dugoj Resi, pijavice u Umagu

Objavljeno 03.08.2020 - Vijesti

Nevrijeme u Hrvatskoj: tuča u Dugoj Resi, pijavice u Umagu

Na području Karlovca i Duge Rese u snažnom pljusku praćenom tučom, vjetrom i grmljavinom nastala je šteta na mnogo kuća, automobila i na usjevima, te je sa zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi vjetar skinuo limeni krov. Vozača automobila u tom je trenutku sekunda dijelila od tragedije.

Oko 18 sati olujno nevrijeme poharalo je Dugu Resu. Tuča veličine oraha u 15 minuta uništila je vrtove, voćnjake, poljoprivredne nasade. Nevjerojatnu sreću imao je vozač u Dugoj Resi koji je za stotinku sekunde izbjegao rušenje krova Gradske vijećnice.

Užurbano se radi na prekrivanju krova na zgradi Otvorenog učilišta u Dugoj Resi s kojeg je vjetar odnio limeni pokrov. U sklopu zgrade je i Gradska uprava s dvije gradske vijećnice u koje je prodrla obilna kiša.

Snažan pljusak je mjestimice bio praćen tučom razne veličine, ponegdje i veličine jajeta, te su razbijena vjetrobranska stakla i karoserije mnogih automobila, ali i crjepovi kuća.

– Šteta je neprocjeniva. Imamo više intervencija u gradu Duga Resa, najviše krovova. Još saniramo posljedice, još ne mogu sa sigurnošću reći, govori Goran Šteta, zapovjednik DVD-a Duga Resa.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama