fbpx

Niže cijene ulaznica za jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj

Objavljeno 02.04.2024 - Turizam

Niže cijene ulaznica za jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj

Ovaj tjedan Plitvička jezera obilježavaju 75 godina od proglašenja nacionalnim parkom. To je prvi hrvatski nacionalni park koji 45 godina ponosno nosi i titulu UNESCO-ova prirodnog blaga na popisu svjetske baštine. Tim će povodom ovaj tjedan cijene ulaznica biti niže.

Gosti oduševljeni

Ugodno toplo i malo vjetrovito vrijeme ovih je dana na Plitvice primamilo mnoštvo posjetitelja. Sva su jezera dostupna, kao i vožnja autobusima i brodićima.

Zbog rekonstrukcije staze još se jedino ne može do samog Velikog slapa.

– Prednost što sam sada ovdje je to što nema mnogo turista. Drveće još nije procvjetalo, vjerujem da će kad se budem vratila u proljeće ili ljeto biti sasvim drukčije, sve će biti zeleno, rekla je Lucia iz Slovačke.

– Fantastično, zaista prekrasno, poručio je Peter iz Kanade.

– Ovo je godinama bilo na listi mojih želja i sad sam oduševljena što sam ovdje. Bez riječi sam, dodala je Maria iz Kanade.

Plitvička jezera slave rođendan

75 je godina ovog našeg najstarijeg nacionalnog parka pa se do 8. travnja mogu kupiti povoljnije ulaznice.

Park prije sezone intenzivno obnavlja infrastrukturu, ali i nekadašnji restoran Kozjak.

– Radi se o jednoj vrsti replike iz vremena kada je napravljen, nakon Drugog svjetskog rata, i po fotografijama iz 1981. godine radi se faksimilna rekonstrukcija. Tako da očekujemo da će i on ovo ljeto biti u funkciji, naglasio je ravnatelj JU NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Gostiju na Plitvicama ne manjka. U okolnim kampovima popunjenost je već i u predsezoni odlična, čemu pridonosi lijepo vrijeme.

Nastavljaju se i ulaganja u nove digitalno zelene kapacitete.

– Planiramo u ovoj godini putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u digitalizaciju i poboljšanje novih smještajnih jedinica tako da budu orijentirane zeleno i digitalno, istaknuo je vlasnik resorta Camping Plitvice Ilija Crnjak

Ove je godine predsezona u ovdašnjim kampovima 20 posto bolja od lanjske, a i rezervacije za plitvičko područje na vrhuncu sezone su optimistične.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama