Nova pravila za ulaz u Austriju

Objavljeno 24.01.2022 - IzdvojenoVijesti

Nova pravila za ulaz u Austriju

U Austriju od danas bez ikakvih ograničenja mogu ući svi oni koji su primili dvije doze i booster dozu cjepiva, s time da je booster doza valjana odmah od trenutka cijepljenja. Oni koji su primili dvije doze cjepiva, ali ne i booster, moraju imati i negativan PCR test. Negativan test moraju imati i oni koji su primili jednu dozu Johnson & Johnsona.

Negativan PCR test obveza je i za sve one koji su preboljeli koronavirus. Oni koji nisu preboljeli virus ili nisu primili dvije doze cjepiva, ne mogu ući u Austriju bez obvezne karantene, čak ni ako imaju negativan PCR test.

Što se djece tiče, djeca mlađa od 12 godina koja su u pratnji potpuno cijepljenih ili preboljelih odraslih osoba ne moraju biti cijepljena ili imati negativan PCR test. Djeca iznad 12 godina koja su rođena na dan 1. rujna 2006. ili nakon toga moraju imati PCR testove u skladu s putovnicom Ninja, o kojoj smo već pisali.

Tinejdžeri rođeni prije 1. rujna 2006. moraju ispunjavati sve uvjete kao i odrasli, dakle za ulazak u Austriju moraju imati ili tri doze ili dvije doze odnosno preboljenje uz obavezni PCR test.

Detaljna nova pravila za ulaz u Austriju možete pogledati ovdje.

O sličnim pravilima razmišlja se i na razini cijele EU
O sličnim pravilima kakva su od danas na snazi u Austriji razmišlja se i u EU. Prema njima, svi oni koji su primili tri doze cjepiva unutar EU bi se kretali bez ograničenja, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze.

Da bi se ovakva pravila doista krenula primjenjivati, trebaju ih prihvatiti sve zemlje članice.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama