Novi trijumf Vlhove, rezultat karijere za Leonu Popović!

Objavljeno 21.11.2021 - Sport

Novi trijumf Vlhove, rezultat karijere za Leonu Popović!

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je nedjeljnog slaloma u Leviju, a hrvatska skijašica Leona Popović stigla je do rezultata karijere osvojivši 14. mjesto.

Popović je drugi slalom sezone i drugi u Leviju okončala na 14. mjestu čime je ostvarila najbolji rezultat karijere. Podsjetimo kako je dan ranije, sa startnim brojem 50, izborila drugu vožnju i na kraju se plasirala na 18. poziciju.

Nakon prve nedjeljne vožnje Popović je također bila na 14. mjestu (startni broj 30) što je bio rezultat agresivne i uglavnom vrlo točne vožnje. U drugom ‘laufu’ je bila nešto nemirnija na stazi, malo više je griješila, ali je unatoč tome u cilj ušla kao trećeplasirana u tom trenutku. Nakon što su sve najbolje skijašice odradile drugu vožnju Popović je skliznula na 14. mjesto, što je i dalje veliko ostvarenje hrvatske skijašice. Prvi put u karijeri plasirala se među 15 najboljih u nekoj utrci Svjetskog kupa.

Kao i u subotu, na samom vrhu su bile dvije najbolje svjetske slalomašice, a pobijedila je Petra Vlhova ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je zaostala 47 stotinki. Treća je Njemica Lena Dürr sa 78 stotinki zaostatka.

Nakon Levija skijašice se sele u Sjedinjene Američke Države gdje će idućeg vikenda, u Killingtonu, voziti veleslalom i slalom.

Zrinka Ljutić nije završila prvu slalomsku vožnju u Leviju, dok se Andrea Komšić nije uspjela ugurati među 30 najboljih zauzevši 39. mjesto, a pola sekunde dijelilo ju je do ulaska među 30.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u