Novih 18 apostolova s potpisom hrvatskih umjetnika u Šibeniku

Objavljeno 10.05.2022 - Zanimljivosti

Novih 18 apostolova s potpisom hrvatskih umjetnika u Šibeniku

Nakon 2020. i 15 apostolova, vrijeme je za 2022. i 18 apostolova koji su više od samih stolova i sve samo ne obični umjetnički radovi koji ovog puta nose poruku mira kakvog ga vidi osamnaest hrvatskih autora različitih umjetničkih izričaja. Apostolovi kulturnog inkubatora u Šibeniku bit će i službeno predstavljeni u subotu, 14. svibnja, s početkom u 11 sati, naravno, na štekatu kluba Azimuta.
Podsjetimo, ideja o oslikavanju ploha stolova nastala je na početku pandemije koronavirusa i prvog velikog lockdowna u Hrvatskoj, a predstavljeni su ubrzo nakon što su epidemiološke mjere opustile steznik. Petnaest apostolova prije dvije godine izazvalo je val oduševljenja javnosti donoseći potreban optimizam i odmak od surove stvarnosti pandemijske godine. Bila je to jedna od najljepših umjetničkih priča koja je pokazala svu snagu kulture.
Ništa se manje ne očekuje ni od novih 18 apostolova koji na originalan način spajaju kulturu življenja kada govorimo o malim stvarima koje sreću znače, umjetnost koja se nenametljivo nameće oku promatrača i aktualne teme naše svakodnevice noseći sa sobom poruku mira – onog za čim vape naši osobni mikrosvjetovi i svijet u globalu.

Autor: Snježana Klarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama