Novinarku HRT-a politika maknula iz etera nakon 37 godina

Objavljeno 22.09.2020 - Vijesti

Novinarku HRT-a politika maknula iz etera nakon 37 godina

Da je na HRTu sve moguće dokazuje i jučerašnji post legendarne voditeljice sa HRTa Liljane Sauche :

Kada sam u četvrtak 17.rujna odradila Vijesti iz kulture,nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV-karijeri!
U petak sam saznala da VIK vise ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu!
Sve je to “novo normalno “jer imam do mirovine još 14 mjeseci!
P.S.ovo je za stotine od mojih gotovo 4000 fb prijatelja koji me vise neće moći vidjeti kao urednicu i voditeljicu!!
Vama svima koji ste pratili emisiju -HVALA!

Ljiljana Saucha je na HRT-u vodila niz emisija, uključujući i središnji Dnevnik, a “Vijesti iz kulture” posljednjih devet godina.
Danas se u emisiji Dobro jutro Hrvatska potkrala teška laž urednice Zrinke Turalija Kurtak jer je ona javno kazala da će emisiju Vijesti iz kulture umjesto Sauche sada voditi neka nova osoba, a da je Ljiljana Saucha dobrovoljno ustupila svoje mjesto mlađim snagama!

Ova teza je netočna i u načelu lažna i uvredljiva i ne priliči ponašanju u javnom servisu kakav je HRT, a kamoli kulturnom programu.
O novonastaloj situaciji pitali smo i naše izvore s HRTa, jer samu Ljiljanu Sauchu nismo mogli dobiti. Jedan od novinara HRTa pitao je Ljiljanu Sauchu je li ona znala ranije za ovo događanje i odgovor je bio jasan : “Ne!!Nisam ništa znala do petka u 15.05 kad me nazvala urednica redakcije VIK- a i prenijela informaciju !!!Dan ranije ,u četvrtak, na poslu mi je Zrinka Turalija Kurtak još rekla da bih trebala doći na probu za novi studio!!”

Ljiljanu Sauchu zamijenit će televizijski nepoznata psihologinja Antonia Ćosić, koja je do početka ove godine radila kao urednica i voditeljica na Radio Sljemenu. Iako je Antonija nepoznata u televizijskom svijetu jako je dobro poznaju u onom političkom pa je bez trunke iskustva u PRu u pola godine odradila oko 150 pressica, stotine intervjua i izjava i to za ministra Beroša u najključnijem trenutku suočavanja Hrvatske s nepoznatim virusom COVIDom 19.

Nevjerojatno je da je netko bez ikakvog PR znanja dobio priliku da organizira tolike pressice u kriznom komuniciranju, a još je nevjerojatnije da netko bez ikakvog televizijskog iskustva i obrazovanja preko noći makne osobu od 37 godina televizijskog staža i ponovno sjedne na fotelju za koju nije spremna.

Pitanje je što bi ova obrazovana psihologinja rekla da neki TV voditelj preko noći postane psiholog u nekoj školi bez edukacije i znanja za tu funkciju.

Većina gledatelja jasno negoduje za takvo ponašanje prema HRT dugogodišnjim voditeljima koji imaju naklonost publike te traže da se Ljuljana Saucha ostavi u eteru.

HRT je odbacio i mnoge ostale svoje TV zvijezde koje su nakon odlaska u mirovinu doslovno obrisane iz memorije HRTa.

Ovakvo ponašanje ukazuje da na HRTu postoje urednici koji su upali u te fotelje preko veza i koji jednostavno uopće ne znaju gdje se nalaze i što im je činiti!

Dugogodišnje spletke u ovoj kući otjerale su mnoge dobre kadrove na konkurentske TV kuće što samo i dalje srozava program HRTa na svim razinama što je nedopustivo.

Ljiljana Saucha ostaje i dalje u redakciji kulture oko godinu i pol dana do ulaska u službenu mirovinu!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama