NP Krka organizira biciklistički maraton Krka Trophy

Objavljeno 25.09.2018 - Sport

NP Krka organizira biciklistički maraton Krka Trophy

U cilju uživanja u prirodi, prekrasnim vidikovcima i mističnoj planini Promini, organiziran je Krka Trophy, biciklistički maraton zabavan za voziti, koji će se održati u nedjelju, 30. rujna u Drnišu na četirima rutama, različitih dužina, prilagođenih i rekreativcima i profesionalnim biciklistima.

Bicikliranje nije samo ekološki prihvatljiva metoda prijevoza, nego i zdrava i zabavna sportska aktivnost, pa je kao takvu promovira i Krka Trophy. Utrku organizira isti tim koji je zadužen i za Mitas 4 Islands – etapnu brdsko-biciklističku utrku na našim četirima kvarnerskim otocima. Start i cilj svih četiriju utrka – Juriš na Drniš, Prominska patrola, Harambašin bijeg i Promina AM (all mountain) – jest u Drnišu. Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici: https://krka-trophy.hr/pocetna/registracija/. Prilikom prijave potrebno je odabrati stazu koju ćete voziti. U tome će vam pomoći Maša, Stipe, Zvone, Joke i Marin. Riječ je o vozačima različitog profila, s različitim vizijama bicikliranja, čiji će vam opisi olakšati odabir staze i utrke.

Cijeli događaj počinje u subotu, 29. rujna na glavnom drniškom trgu, Poljani. Organizatori su pripremili bogati program prije utrke, koji uključuje i Trail ride, vođenu biciklističku turu po drniškoj okolici. Vožnju će voditi iskusan biciklist a bit će prilagođena i najsporijem vozaču. Vožnja će trajati do tri sata i besplatna je za sve sudionike. U dogovoru s partnerima, omogućena je i testna vožnja određenih modela bicikala. Istog dana održat će se i MAD race, utrka zabavnog karaktera.

Maraton Krka Trophy prati i Bike Expo na prostoru na Poljani, na kojem će partneri utrke moći predstaviti svoje proizvode i usluge. U sklopu Bike Expo Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ prezentirat će novih 470 kilometara biciklističkih ruta kroz Park. Svi sudionici dobit će i jednokratan vaučer za posjet Nacionalnom parku „Krka“, koji mogu iskoristiti od petka, 28. rujna do utorka, 2. listopada. Bit će to prilika da razgledaju prekrasnu prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu Nacionalnog parka, ali i da se okušaju na MTB, road ili trail rutama kroz Park ili pak prošetaju brojnim poučno-pješačkim stazama.

Autor: Katia Župan

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u