fbpx

NP Krka, potpisan Ugovor o sufinanciranju sa Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Objavljeno 07.07.2022 - Zanimljivosti

NP Krka, potpisan Ugovor o sufinanciranju sa Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ sufinancira službu hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni na području grada Skradina i NP „Krka“

U jeku ovogodišnje turističke sezone Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ potpisala je Ugovor o sufinanciranju službe hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone 2022. sa Zavodom za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u iznosu od 100.000 kn. Time će biti osiguran neprekidni rad, sanitetski materijal i gorivo za timove hitne medicinske pomoći na području grada Skradina i Nacionalnog parka „Krka“ u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, kada na tom području znatno naraste broj posjetitelja pa je i potreba za hitnim medicinskim intervencijama veća.

„Kvalitetna i pravovremena zdravstvena zaštita iznimno je važna, kako za građane naše županije tako i za naše posjetitelje, domaće i strane, tako da smo jako zadovoljni što možemo pomoći Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije u obavljanju njegove djelatnosti. Vjerujemo da će stručni timovi hitne pomoći uspješno odraditi svoju zadaću, te se nadamo da neće imati puno intervencija“, kazala je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica.

Kroz ulaz Skradin u ljetnim mjesecima u Park uđe preko 400 000 posjetitelja. Kako bi se tijekom turističke sezone povećala sigurnost građana, turista i posjetitelja, te svih onih koji dolaze u Hrvatsku, u razdoblju kada su znatno povećani promet i priljev ljudi, hitna medicinska pomoć je neophodna.

Suradnja s lokalnim jedinicama jedan je od prioriteta Nacionalnog parka „Krka“. Ona uključuje i brigu o sigurnosti i zdravlju domaćih i stranih posjetitelja, da bi mogli neometano uživati u prirodnim i kulturnopovijesnim vrijednostima Parka, koji će im, kao i boravak u našoj županiji, na taj način ostati u ugodnom sjećanju.

Autor: Katia Župan

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama