NP Krka, pridružite nam se na Međunarodni dan obitelji

Objavljeno 14.05.2021 - Zanimljivosti

NP Krka, pridružite nam se na Međunarodni dan obitelji

Prošetajte s djecom Carskim vidikovcem na Skradinskom buku, otkrijte Krku i upoznajte životinjski svijet Parka kroz dječje radionice

Nacionalni park „Krka“, kao jedan od najmlađih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, veliki je prijatelj djece i njihovih obitelji. Obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, potaknuti djelovanje nadležnih tijela i organizacija u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju i unaprjeđenju obiteljskog života i podizanju njegove kvalitete. Generalni tajnik Ujedinjenih naroda svake godine odredi temu toga dana, a ove se godine obilježava pod sloganom „Obitelj i nove tehnologije“ (Families and New Technologies).

Nacionalni park „Krka“ dio je zajednice, u kojoj blisko surađuje i razvija se. Njezin najvitalniji dio svakako su djeca i njihove obitelji. Kao mjesto odmora, rekreacije i edukacije na kojemu mogu kvalitetno provesti zajedničko vrijeme, nastojimo biti na usluzi roditeljima s djecom. Stoga nam se u subotu, 15. svibnja 2021. od 12:30 do 14:30 pridružite na Carskom vidikovcu kod etno-sela i zaigrajte podnu igru Discover Krka, složite podne slagalice (puzzle), zaigrajte igru Ulovi komarca ili nam se pridružite u bojenju crteža žabe, vretenca i šišmiša.

Podsjećamo vas da je JU „NP Krka“ krajem prošle godine postala ponosni partner na projektu e-Dječja kartica – Mudrica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Kako bi osigurala podršku i solidarnost kroz stvaranje poticajnog okruženja i kroz olakšice osnažila roditelje u podizanju djece, JU „NP Krka“ odobrila je popust od dvadeset posto na individualnu cijenu ulaznice za odrasle i djecu od sedam do osamnaest godina, što se odnosi na sve kopnene lokalitete u Parku. Za djecu mlađu od sedam godina ulaz u Park oduvijek je slobodan.

e-Dječja kartica – Mudrica aplikacija je za mobilne uređaje (iOS i Android) namijenjena roditeljima i djeci (obiteljima s maloljetnom djecom) čije korištenje u suradnji s javnim i privatnim sektorom omogućava razne pogodnosti ili popuste na proizvode i usluge s dogovorenim partnerima.

U povodu Međunarodnog dana obitelji omogućen je i popust na ponude u buffetu NP „Krka“ na ulazu Lozovac do kraja svibnja, a izabrani gastronomski sadržaj bit će prigodno pakiran zbog mjera prevencije.

Autor: Katia Župan

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama