NP „Krka“ pridružuje se obilježavanju Mjeseca hrvatskog turizma

Objavljeno 22.10.2021 - Zanimljivosti

NP „Krka“ pridružuje se obilježavanju Mjeseca hrvatskog turizma

U posljednjem tjednu u listopadu oduševite se jesenskim bojama NP „Krka“ po promotivnim cijenama

S akcijskom cijenom ulaznice za sve kopnene lokalitete u Parku od 65 kn za odrasle i 52 kn za djecu od sedam do osamnaest godina, koja će vrijediti od 25. do 31. listopada, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se promotivnoj akciji Mjesec hrvatskog turizma, koju provode Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica. Za djecu do sedam godina ulazak u NP „Krka“ oduvijek je besplatan.

Cilj akcije je poticanje građana Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke usluge i proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja, s ciljem poticanja domaćeg turizma i povećanja turističkog prometa u posezoni.

Svako godišnje doba na Krki zbog nečega je posebno. Obojena jesenskim bojama, Krka pruža pravi doživljaj: ugodne temperature, živost biljnog i životinjskog svijeta, obilje vode, izraženi geomorfološki oblici stijena i sedre. Uz to, uživanje u svladavanju poučno-pješačkih staza i biciklističkih ruta posjet će učiniti nezaboravnim. Nacionalni park „Krka“ obuhvaća najveći i najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Temeljni je fenomen NP „Krka“ sedra, koja je, duž cijelog toka rijeke, oblikovala sedam očaravajućih sedrenih slapova. Najpoznatiji i najposjećeniji slap, Skradinski buk, najduža je sedrena barijera u Europi.

Lokaliteti Skradinski buk i Roški slap u listopadu su za posjećivanje otvoreni od 9 do 17 sati, a uzvodni lokaliteti od 10 do 17 sati. Pridružite nam se i ove jeseni u NP „Krka“!

Autor: Katia Župan

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama