NP Krka, Program predavanja i edukativnih radionica za školsku godinu 2021./2022.

Objavljeno 09.09.2021 - Zanimljivosti

NP Krka, Program predavanja i edukativnih radionica za školsku godinu 2021./2022.

Učenje je zabavno, a edukacija o prirodnim vrijednostima i kulturnopovijesnoj baštini u Nacionalnom parku „Krka“ poseban je izazov – pridružite nam se

Na početku nove školske godine Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ uputila je poziv na suradnju svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Šibensko-kninskoj županiji s Programom predavanja i edukativnih radionica u školskoj godini 2021./2022.

Kroz brojne edukativne radionice želimo djeci pokazati kako svojim ponašanjem mogu utjecati na prirodu, učimo ih o vodi i biljkama i životinjama koje žive u Nacionalnom parku „Krka“, obilježavamo važne datume u zaštiti prirode u samom Parku, igramo se i natječemo, a naši stručni djelatnici gostuju u brojnim školama i vrtićima u Šibensko-kninskoj županiji. Programi u kojima sudjeluju djelatnici NP „Krka“ prilagođeni su različitim uzrastima i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirodne i kulturnopovijesne baštine, a dio programa ima i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja kojim je potvrđen vrijedan doprinos programa u ostvarivanju postignuća učenika. Agencija za odgoj i obrazovanje istaknula je da su programom predložene aktivnosti prilagođene odgojno-obrazovnim potrebama i uzrastu učenika i usmjerene na razvoj temeljnih kompetencija i osobne odgovornosti učenika.

Današnja vremena nose nove izazove i zahtijevaju nove načine prenošenja znanja. Iako nam je druženje s djecom na terenskim radionicama i u njihovim vrtićima i učionicama najdraži dio posla, prilagodili smo se novonastaloj situaciji omogućivši održavanje edukativnih radionica na daljinu kako bismo vrijednosti NP „Krka“ podijelili preko ekrana. Dodatno smo putem službenog YouTube kanala roditeljima, odgajateljima i nastavnicima omogućili korištenje dokumentarno-edukativnih videouradaka o prirodnim i kulturnopovijesnim vrijednostima NP „Krka“.

Za novu školsku godinu JU „NP Krka“ pripremila je brojna predavanja, ekološke i edukativne radionice, terensku nastavu i sportske aktivnosti. Programi u kojima sudjeluju djelatnici JU „NP Krka“ prilagođeni su djeci svih uzrasta i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturnopovijesne baštine. Kratak pregled svih radionica i predavanja pogledajte ovdje.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ definirala je i učvrstila svoja načela koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Edukacija je jedna od temeljnih zadaća i sadržana je u svakom projektu koji kao Ustanova provodimo. Stoga zahvaljujemo svim vrtićima i školama koji su do sada surađivali s Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“ te iskazujemo nadu u nastavak suradnje i pozivamo sve koji nam se žele pridružiti u radu, da to s povjerenjem i učine.

Autor: Katia Župan

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama