Obersnel, hvala Bogu, reagirao

Objavljeno 05.03.2013 - Vijesti

Obersnel, hvala Bogu, reagirao

Potpuno je nevjerojatna teza bila iznesena na portalu Dnevno.hr, da je gradonačelnik Rijeke navodno zvao policiju i njoj naredio da budu “brutalni i nasilni” prema OCCUPY pokretu u Rijeci.

Vojku Obersnelu mogu politički neistomišljenici predbaciti različite stvari oko vođenja grada Rijeke, no jedna je stvar sigurna, Obersnel nije nikakav nasilnik i nije lopov. Teze Occupya su bile od starta neodržive i dobro je da je Obersnel reagirao na navedene laži.

Obersnel : Ukoliko se doista radi o priopćenju pokreta Occupy Croatia, jedino što temeljem navedenoga mogu zaključiti je da nas dolaze ‘okupirati’ bezočni lažljivci. Zašto imaju potrebu izmišljati ovakve laži o meni osobno, doista mi nije jasno, stoji u priopćenju.

Nakon što smo objavili priopćenje udruge Occupy Croatia koji su se oglasili povodom nasilja koje se dogodilo na mirnom prosvjedu u Rijeci, priopćenjem se javio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je demantirao optužbe ove udruge te dodao kako mu nije jasno zašto iznose laži i obmane, navode na Dnevno.hr

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Gotovo je nevjerojatno da ste, bez ikakve provjere i bez ikakve potrebe da me kontaktirate i dozvolite mi barem mogućnost da opovrgnem posve netočne tvrdnje, objavili naslov kakav ste objavili, a i sljedeću rečenicu u tekstu: ‘Naši dobro obaviješteni koji hoće ostati anonimni kažu nam da iza brutalnoga ponašanja policije u Rijeci stoji gradonačelnik Vojko Obersnel’ koja otvara čitavih nekoliko odlomaka prekrcanih lažnim optužbama usmjerenih prema meni osobno.

Dakle, ne samo da ne stojim iza ikakvih policijskih aktivnosti, nego za sporni incident nisam ni znao do nedjelje budući da sam bio na putu. Dakle, odbacujem sve navode i insinuacije objavljene u tekstu na Vašem portalu o tome da sam na bilo koji način utjecao na policiju u kontekstu uhićenja koja su se dogodila u Rijeci.

Ukoliko se doista radi o priopćenju pokreta Occupy Croatia, jedino što temeljem navedenoga mogu zaključiti je da nas dolaze ‘okupirati’ bezočni lažljivci. Zašto imaju potrebu izmišljati ovakve laži o meni osobno, doista mi nije jasno.

Nemam ništa protiv prosvjeda i izražavanja nezadovoljstva, smatram to demokratskim pravom svakog građanina, ali nakon članka koji ste objavili, odnosno citiranog priopćenja pokreta Occupy Croatia, moram priznati da sam vrlo neugodno iznenađen načinom na koji demokraciju shvaća ova skupina ljudi.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Rijeke,

Vojko Obersnel

 

Ovakve objave su sigurno Vojku Obersnelu priskrbile i svojevrsnu štetu, no žalosno je da živimo u društu u kojem Vas svakakve skupine mogu bez dokaza “oblatiti” u medijima, a Vi se onda izvlačite kako god znate i umijete. Krivnja je opet na političarima, jer su oni izmislili ovakve metode “blaćenja” u medijima u borbi sa svojim političkim protivnicima  zato nikada nije donesen zakon kojim  bi se rad medija stavio pod kontrolu, a ne da se dopusti da žutilo i crnilo dirigira uredničkim glavama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u